Generalitat i Castelló reforcen les vies de col·laboració per a impulsar infraestructures educatives

917

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut hui a l’Ajuntament el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en la que ha sigut la primera trobada institucional dels dos d’aquest mandat. Una reunió en què també han estat presents els edils d’Educació, Francesc Mezquita, i d’Urbanisme, Rafa Simó, a més del secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler.

La cita ha servit per a “reforçar les sinergies entre les dues institucions i, des de la col·laboració, fer una reflexió conjunta de les necessitats que té Castelló per a posar-les en comú i impulsar les infraestructures que siguen necessàries amb l’objectiu que la ciutat estiga al nivell que mereix i tinga cobertes totes les àrees educatives”, segons ha explicat Marco. “Perquè l’educació és la clau que obri totes les portes i volem millorar la vida de les i els castellonencs”, ha recalcat l’alcaldessa. Per a això, s’ha acordat fer un diagnòstic per a impulsar les infraestructures que precisa la ciutat de Castelló en l’àmbit educatiu.

Segons el conseller Marzà: “És important fer aquest tipus de reunions, que s’emmarquen en la coordinació que fa la Generalitat amb els municipis. La ciutat de Castelló és una de les ciutats més rellevants del nostre territori i era important fer aquest seguiment de les actuacions en matèria d’infraestructures escolars, per a oferir uns serveis educatius com els que es mereix la ciutadania”, i ha continuat: “Hem revisat les diferents actuacions delegades ja per mitjà d’Edificant, amb més de 15 milions d’euros que estan avançant ja en la seua tramitació, i en breu seran una realitat les diferents obres respecte d’això, i al mateix temps hem treballat les necessitats d’escolarització a futurs i la planificació urbanística respectiva”.

Una altra proposta que ha explicitat el conseller Marzà ha sigut que “després d’haver-ho anunciat en el Seminari de Govern del Consell, constituirem els consells territorials de l’FP, dels quals Castelló formarà part, perquè és una ciutat referent en la Formació Professional. En aquest sentit hem avançat també en les necessitats d’impulsar en un futur un centre integrat de Formació Professional nou a la ciutat adaptat a les necessitats del teixit productiu de Castelló”.

Per a Mezquita, “dibuixar un mapa de necessitats futures quant a infraestructures educatives ens permetrà treballar amb previsió i evitar les carències que ara pateixen certes zones de la ciutat”. Des del Departament d’Urbanisme, Rafa Simó ha destacat “l’impuls que s’està donant per a agilitzar la tramitació dels projectes d’Edificant per a millorar col·legis de la ciutat”.

Millora de les infraestructures escolars de la ciutat de Castelló

Educació de la Generalitat està invertint a la ciutat de Castelló prop de 15,3 milions d’euros per mitjà del pla Edificant per a construir novament els CEIP Vicent Marzà, Herrero i Sebastian Elcano. Aquestes actuacions del pla Edificant ja estan delegades en l’Ajuntament de Castelló i per tant disposen de consignació pressupostària assignada per part d’Educació de la Generalitat perquè el consistori adjudique i execute les obres.

En el cas del CEIP Vicent Marzà, la inversió ronda els 6,8 milions d’euros i es construirà a la mateixa parcel·la de l’actual escola un nou centre amb dues aules d’Infantil 2 anys, sis d’Infantil 3 a 5 anys i 12 de Primària. El CEIP Herrero se sotmetrà a una rehabilitació integral de les seues tres aules d’Infantil 3 a 5 anys i les sis de Primària que, pressupostada en 3,6 milions d’euros, pràcticament suposa tindre un centre totalment nou.

Al CEIP Sebastian Elcano la inversió prevista supera els 4,9 milions d’euros. Els treballs comporten la demolició de l’actual centre i la construcció al mateix solar d’una nova escola amb una aula d’Infantil 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys, 6 de Primària i un menjador per a 200 alumnes en doble torn.

La inversió del pla Edificant a la capital de la Plana no acaba ací, ja que actualment Educació de la Generalitat treballa amb el consistori per a ampliar les delegacions d’obres en set centres educatius més, cosa que duplicarà les aportacions de la Conselleria per a millorar, reformar, ampliar o construir novament les infraestructures educatives de Castelló.

Així, ja està molt avançada la delegació d’obres per a la demolició i nova construcció del CEIP Mestre Canós, que disposarà d’una unitat d’Infantil 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys, 6 de Primària i menjador. També està treballant-se en la delegació de les rehabilitacions integrals dels CEIP San Agustín, Mestre Armelles, Obispo Clemente, Cervantes i Mestre Artero, així com les rehabilitacions integrals dels IES Juan Bautista Porcar i Vicent Castell.

A totes les obres del pla Edificant a la ciutat de Castelló se sumen tres obres educatives de gran envergadura que executarà directament la Conselleria, com la construcció de nou en una altra parcel·la del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i del Conservatori Professional de Dansa. Educació de la Generalitat licitarà la redacció dels dos projectes quan dispose de tota la documentació de la parcel·la cedida per l’Ajuntament per a allotjar-hi els centres.

La Conselleria també està preparant la licitació de l’ampliació de l’IES Matilde Salvador per a construir-hi quatre aules polivalents, quatre aules-taller i dos laboratoris.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací