Garcia visita la planta de tractament de Algimia per a conéixer les millores que s’aplicaran

821

El director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental ha explicat al president de Reciplasa les tecnologies que s’aplicaran a Onda

Actualitat Diària

El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, ha visitat aquesta setmana la planta d’Algimia en la qual ha conegut algunes de les tecnologies que poden ser aplicades amb les inversions de 40 milions d’euros que preveu fer l’empresa pública en les seues instal·lacions. Garcia va estar acompanyat durant la visita del director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, de la gerent del Consorci C3/V1, Silvia López, i dels tècnics de la planta de tractament de residus que dóna servei al Consorci, que inclou municipis del Sud de la província de Castelló i del Nord de la província de València.

Garcia explica que “hem comprovat de primera mà algunes de les tècniques que es poden implementar en la planta d’Onda amb les inversions que està previst anar escometent per a la millora del servei que oferim des de Reciplasa en aquest moment. Així, vam poder veure tecnologies que redueixen a quasi zero l’emissió d’olors a l’atmosfera i que estem molt interessats a poder executar” i afig que “així mateix, cal destacar que la disposició de la planta en la qual les línies són circulars ajuda al fet que es recupere molta més quantitat de residus i es reduïsca el rebuig que arriba a l’abocador”.

D’altra banda, el president de Reciplasa i vicealcalde de Castelló indica que “és molt interessant també les tècniques d’aspiració i triturat que es duen a terme en la planta de Algimia, ja que aconsegueixen recuperar molt més material i reintroduir-ho en la cadena productiva, millorant així l’impacte ambiental i econòmic dels residus de la zona” i conclou dient que “el nostre pla de gestió inclou moltes d’aquestes millores, per la qual cosa escometrem una important renovació de les instal·lacions de Reciplasa. Són unes inversions necessàries, ja que la nostra planta d’Onda porta en funcionament més de 20 anys i cal adaptar-la a la realitat actual. Cal recordar, que amb aquests treballs, complirem les més exigents normatives europees, ja no només per l’obligació legal, si no perquè tenim el convenciment que cal ser molt acurats amb el medi ambient i escometre de forma seriosa i organitzada el tema dels residus”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací