Garcia es compromet a estendre la formació en transparència al funcionariat municipal

691

L’edil presenta el Panell de Govern Obert a la Plataforma Cívica Per la Justícia i contra la Corrupció de Castelló

Actualitat Diària

El regidor de Transparència, Ignasi Garcia, s’ha reunit amb els representants de Plataforma Cívica per la Justícia i contra la Corrupció de Castelló i s’ha compromès a sumar el funcionariat de l’Ajuntament de Castelló a la campanya formativa el consistori. Aquesta iniciativa s’uneix a les formacions a la ciutadania que ja va emprendre l’administració municipal durant l’any passat i que ja estan contemplades en la previsió pressupostària per a 2020.

El representants de la plataforma – de la qual forma part Josep Ribera, membre del Consell de l’Agència Valenciana Antifrau – han rebut l’anunci amb satisfacció i s’han oferit a col·laborar per a la formació del personal, a més de recordar la necessitat de la creació d’una oficina de Bon Govern. «Els treballadors i les treballadores implicats en la gestió pública han d’aprendre a evitar i previndre determinats comportaments» a més de tindre «els mecanismes per a poder denunciar amb anonimat i sense haver de patir represàlies» les males pràctiques.

En aquest sentit, Garcia ha assegurat que «la transparència és transversal, ha d’estar present en totes les àrees de l’ajuntament, en totes les delegacions, i ha guiar la nostra manera de funcionar». Per això el regidor ha presentat els integrants de la formació algunes de les aplicacions del Panell de Govern Obert, en el qual es pot consultar la relació de retribucions i agendes públiques, així com altres dades fiscals d’interés .

Cal assenyalar que la ferramenta permetrà avaluar el grau de compliment dels 246 compromisos que conformen l’Acord de Fadrell, classificats en cinc àrees vinculades al Medi Ambient, l’Educació, l’Economia, el Drets Socials i els Servei Públics, amb el 2023 com a data límit per al seu compliment.

D’altra banda, Garcia també ha incidit en la conveniència de fer públiques les les xifres amb què treballa el consistori al portal web de Transparència. Al web ja es publiquen les dades de les gestions realitzades per Serv e is Socials i està previst que pròximament es puguen consultar xifres relatives a la gestió dels animals trobats a la via pública, el reciclatge o la recuperació de residus.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací