Fundació Bancaixa prorroga l’exposició antològica d’Antonio López fins al 28 de febrer

440

Actualitat Diària

Fundació Bancaixa ha prorrogat fins al 28 de febrer l’exposició antològica Antonio López que estava previst clausurar en la seva seu a València el pròxim 24 de gener. La pròrroga amplia en un mes la possibilitat de visita de la mostra després de rebre més de 40.000 visitants des de la seva inauguració fa quatre mesos, el passat 24 de setembre, en un context marcat per la reducció de l’aforament i els protocols derivats de les mesures preventives de les Covid-19. A aquests visitants se sumen les gairebé 3.000 persones que han passat fins al moment pel programa de mediació cultural vinculat amb l’exposició amb tallers didàctics dirigits a escolars i públic infantil, persones amb diversitat funcional i persones en risc d’exclusió social.

L’exposició, que compta amb la col·laboració de Bankia qui també col·labora en els tallers socials, ofereix una completa retrospectiva per la pintura, el dibuix i l’escultura d’Antonio López des dels anys 50 fins a l’actualitat i acosta al públic el singular procés creatiu de l’artista. Inclou, a més, algunes obres en procés que ha volgut mostrar al públic. La mostra inclou també una secció dedicada a la pintora figurativa María Moreno, la seva dona, que suposa la primera ocasió en la qual exposen junts tots dos artistes, al marge d’exposicions col·lectives al costat d’altres creadors.

La mostra, comissariat per Tomàs Llorens i Boye Llorens, reuneix una selecció de gairebé un centenar de peces gràcies a la col·laboració d’una trentena d’institucions i particulars que han cedit obra de la seva col·lecció, permetent una selecció única. Les obres procedeixen de col·leccions institucionals com les del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Fundació ICO, Museu ARTIUM. Vitòria – Gasteiz, Museu de Belles arts de Bilbao, Galeria Marlborough, Col·lecció Rucandio, Col·lecció Fundació MonteMadrid, Colecció Fundació Sorigué, Col·lecció Orpheus, Col·lecció privada cortesia Michel Soskine Inc. Madrid – Nova York, Museu Municipal de Valdepeñas, així com de més de 25 col·leccions privades.

El recorregut planteja dos grans blocs cronològics. En la primera sala es reuneixen les obres dels anys inicials, en els quals Antonio López busca construir un llenguatge figuratiu propi. En la segona sala es mostra un registre més objectiu. L’artista aprofundeix en l’experiència perceptiva, centrant-se en la forma i la llum com a paràmetres últims de la representació d’una realitat alhora estable i canviant en el temps.
L’exposició es pot visitar fins al 28 de febrer en la seu de la Fundació Bancaixa a València (Plaza Tetuan, 23) de dimarts a diumenge de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 hores. Tota la informació sobre la mostra es pot consultar en www.fundacionbancaja.es

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací