Nules avança cap a posada en marxa de la figura de qualitat per a les clemenules

903

El XIV Congrés de Citricultura de la Plana tractarà sobre aquest assumpte l’1 de febrer i hi haurà iverses ponències i taules redones 

Actualitat Diària

Nules dona un pas més en la posada en marxa de la figura de qualitat per a la clemenules al dedicar la temàtica de la propera edició del congrés de citricultura a aquest assumpte. De fet, el regidor d’Agricultura, César Estañol, ha presentat públicament el XIV Congrés de Citricultura de la Plana que es celebrarà divendres, 1 de febrer, al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep i que porta per títol ‘Posada en marxa de la figura de qualitat per a la clemenules de la nostra comarca’

“La temàtica d’aquest congrés de caràcter bianual tindrà un mateix fil conductor com és la posada en marxa de la figura de qualitat per a la clemenules, un tema molt important per a la diferenciació de la nostra clemenules amb la que es vol donar una garantí reial d’arribada als mercats i amb un bon preu. De fet, tot el sector de la província anem de la ma per a aconseguir aquest objectiu en el que porta treballant també la Plataforma per la Dignitat del Llaurador i que ja varem començar a tractar en l’anterior edició del congrés celebrada l’any 2017”, explica Estañol.

El congrés contarà amb diverses ponències i taules redones que intentaran transmetre les possibilitats i usos de la clemenules per a aconseguir una figura de qualitat.

Així entre les ponències es troba “Qualitat diferenciada: el valor d’una figura de qualitat” que impartirà Juan José Nicasio Marco, cap de servei de Qualitat Agroalimentària de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i amb la que s’explicarà la diferència d’un producte davant el consumidor si porta segell de qualitat o no.

Altres temes a tractar seran “Exemple de funcionament de figures de qualitat”, es parlarà en aquesta ponència d’un producte de la província de Castelló que té Denominació d’Origen i que impartirà Guillermo Edo, secretari de la DOP Carxofa de Benicarló.

Victoria Conesa, directora d’Intercoop Consultoria parlarà de “Creació del reglament i inspeccions de la figura de qualitat”; a més Héctor Molina, llaurador i emprenedor i director de Crec3r juntament amb Gabriel Mayo, gerent de Viñedos y Bodegas Magnanimus donaran una visió diferent de producte i de les possibilitats d’emprenedoria que hi ha també en aquest sector amb la xarrada “Aposta empresarial des de la diferenciació”.

“Estratègies per a crear un model empresarial que aporte valor al consumidor” serà altra de les ponències a càrrec de Senent Porcar de Mr.Alf, consultoria estratègica.

També hi haurà una taula redona que tractarà diferents formes de posar en valor la clemenules, “Posada en valor de la clemenules per al consumidor” amb Vicenta Cubells, nutricionista; Mónica Mira, escriptora; i Sergio Salvador, cuiner.

A més, el director  de l’Institut de Serveis Socioeconòmics i Agropecuaris del Grup Cooperatiu Cajamar, David Uclés Aguilera, parlarà de “Canvis en el sector citrícola: com aconseguir la rendibilitat”.

Així una de les ponències més destacades del congrés serà impartida per Manolo Agustí Fonfría, catedràtic de la Universitat Politècnica de valència i director de l’Institut Agroforestal Mediterrani, que a més és la persona que està realitzant l’estudi de diferenciació de la clemenules, parlarà de “Influència dels factors ambientals en la qualitat dels fruits cítrics. Cap a una denominació d’origen?”.

El congrès es tancarà amb una taula redona formada per representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, així Juanvi Moros, president del Grup Intercoop de les cooperatives agràries de Castelló; José Vicente, president de Fepac-Asaja; Carles Peris, secretari genera de la Unió de Llauradors i Ramaders ; i Jorge García, president d’Asociex parlaran de la “Posada en marxa de la figura de qualitat per a la clemenules de la nostra comarca”.

“Esperem que aquest congrés ens ajude a tindre en el menys temps possible aquesta figura de qualitat i que siga una realitat per a la propera campanya citrícola”, apunta el regidor d’Agricultura.

L’assistència al congrés és prèvia inscripció gratuïta que es pot fer des de la web municipal de l’Ajuntament de Nules www.nules.es.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací