Alcalà no podrà seguir contractant el servei d’ambulància amb Creu Roja “en impedir-ho la legislació autonòmica”

820

Juan exigeix una solució a Conselleria de Sanitat: “O ens cobreixen el servei 24 hores o ens cedeixen la competència per contractar”

Actualitat Diària

Alcalà-Alcossebre es quedarà sense el servei d’ambulància que prestava Creu Roja i que servia per a cobrir tota la jornada, complementant el servei de 12 hores de l’ambulància Conselleria de Sanitat. L’Ajuntament utilitzava aquesta fórmula, contractant els serveis de Creu Roja, des de l’any 2001, per assegurar el servei de transport sanitari durant les 24 hores. Des de l’Assemblea Provincial de Creu Roja es contactava amb l’Ajuntament per comunicar que, a causa d’una sèrie d’impediments jurídics d’invasió de competències, en tenir les competències exclusives de sanitat la Generalitat Valenciana, la contractació del servei ja no podrà realitzar-se.

L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que “és una situació extremadament greu ja que la Conselleria de Sanitat ens nega el servei de 24 hores i, a més, ens impedeixen contractar aquest servei amb Creu Roja per a, precisament, suplir les seues mancances, i sent molt valorat pels veïns”. L’Ajuntament ha sol·licitat en repetides ocasions a la Conselleria de Sanitat la ubicació d’una SAMU al municipi, així com l’ampliació del servei d’ambulància perquè passe de les 12 hores que cobreix actualment a les 24 hores, però, de moment, no hi ha hagut resposta positiva de la Conselleria de Sanitat. D’altra banda, davant la problemàtica per contractar amb Creu Roja, l’Ajuntament s’ha dirigit per escrit a la Direcció Territorial de Sanitat sol·licitant informació sobre com gestionar la sol·licitud de la delegació de competències per poder continuar contractant aquest servei.

Juan ha insistit que “tenir una ambulància durant 24 hores és vital per al nostre municipi ja que, com hem dit en moltes ocasions, tenim dos nuclis i augmentem la nostra població durant gran part de l’any. Els professionals sanitaris ens confirmen que passar a tenir només 12 hores d’ambulància pot tenir conseqüències molt negatives”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací