L’alcalde de l’Alcora inicia els tràmits per a posar en marxa cinc dels seus principals compromisos electorals

839

Donar una solució a l’antiga fàbrica Sanchis, remodelar el carrer Enrique Grangel Girona, crear un centre de formació, rebaixar la plusvàlua i aplicar bonificacions en l’IAE

Actualitat Diària

El primer edil de l’Alcora, Samuel Falomir, ha signat aquest matí les corresponents provisions d’alcaldia per tal de poder posar ja en marxa 5 dels principals compromisos del programa amb el qual els socialistes van concórrer a les eleccions municipals del passat 26 de maig.

Solució a l’antiga fàbrica Sanchis

D’una banda, l’alcalde ha ordenat l’inici de l’expedient de responsabilitat patrimonial per donar una solució a l’antiga fàbrica Sanchis, que està situada en ple nucli urbà i es troba en estat ruïnós.

“Aquestes instal·lacions representen un perill, per això és una iniciativa molt demandada pels veïns i veïnes”. La finalitat, com ha explicat Falomir, és iniciar un expedient sancionador per tal d’obligar que es prenguen les mesures pertinents per garantir la seguretat de la població.

Remodelació carrer Enrique Grangel Girona

Una altra de les iniciatives ordenades, mitjançant provisió d’alcaldia, és la redacció del projecte de remodelació del carrer Enrique Grangel Girona perquè en 2020 puguen començar les obres.

“L’objectiu d’aquesta actuació és millorar l’accessibilitat i la seguretat dels veïns i veïnes amb l’eixamplament de les voreres, que serà possible fent el vial de direcció única”.

Falomir ha destacat que, en l’actualitat, les voreres “són molt estretes i a penes hi ha espai perquè es creuen dos vehicles”.

D’aquesta manera, tant vianants com conductors, veurien millorades “notablement” les condicions de circulació per aquest transitat carrer de l’Alcora.

Construcció centre de formació

D’altra banda, l’alcalde ha ordenat una modificació pressupostària per tal de poder fer realitat el centre de formació, situat al carrer les Useres, aquest mateix any 2019.

El propòsit d’aquesta iniciativa és “poder oferir més accions formatives com cursos i tallers, dirigides, principalment, a persones desocupades per millorar la seua formació, experiència professional, currículum i ocupabilitat”.

Serà un centre de formació homologat, la qual cosa afavorirà la consecució de subvencions per a la realització de programes d’ocupació i formació a l’Alcora, com per exemple, tallers d’ocupació, tal com ha manifestat Falomir.

Bonificació impost de plusvàlua

Altra de les iniciatives posades en marxa és l’inici dels tràmits per a bonificar en un 95% l’impost de plusvàlua per herència d’habitatges.

“Aplicarem la màxima bonificació que permet la llei per a habitatges habituals”, ha indicat l’alcalde. “Gràcies a haver sanejat els comptes de l’Ajuntament durant la passada legislatura, rebaixant el deute en un 42% i gestionant cada euro públic de forma eficient, hem alliberat recursos que ens permetran reduir aquest impost injust”, ha ressaltat.

Bonificacions IAE

Falomir ha iniciat hui també els tràmits per modificar l’ordenança fiscal per tal de bonificar l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses de nova creació: 50% durant els 3 primers anys, 20% el quart any i 10% el cinquè.

També hi haurà bonificacions d’aquest impost per a les empreses que incrementen la contractació indefinida en les seues plantilles.

“Volem amb aquesta mesura estimular l’economia local, afavorir la creació d’ocupació i millorar les condicions laborals dels treballadors”.

L’alcalde ha reiterat el seu compromís de convocar en els 100 primers dies d’aquesta nova legislatura al Consell Econòmic Empresarial de l’Alcora, en el qual participaran representants del sector empresarial i de tots els grups municipals, per desenvolupar i consensuar aquestes propostes. “L’objectiu és que entren en vigor en 2020”, ha detallat.

“Vam prometre posar-nos a treballar al 100% des del primer dia per complir les propostes del nostre programa, a més d’altres iniciatives, i això és el que estem fent”, ha conclòs Falomir.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací