Eurocaja Rural treballa en la detecció i quantificació de Covid-19 en aigües residuals

525

Actualitat Diària

Eurocaja Rural ha subscrit aquest matí un acord de cooperació amb FCC Aqualia S.A., companyia gestora de serveis públics de gestió de l’aigua, per a la realització d’anàlisi d’aigües residuals, amb la finalitat de dur a terme la detecció i quantificació, si escau, del genoma de SARS-CoV-2, causant de Covid-19.

Així ha quedat plasmat en un conveni subscrit pel director general de l’entitat financera, Víctor Manuel Martín López, i el director de la delegació a Castella-la Manxa d’FCC Aqualia S.A., Matías Loarces Úbeda, en els Serveis Centrals de Eurocaja Rural.

El procés de presa de mostres es durà a terme per part de Aqualia conforme al protocol que té establert. La mostra presa es traslladarà posteriorment al laboratori que Eurocaja Rural alberga en els seus Serveis Centrals, on es procedirà a la seva anàlisi per a la detecció específica del genoma viral SARS-CoV-2.

Gràcies a aquest conveni, els resultats analítics obtinguts podran emprar-se com a indicador d’alerta primerenca en diferents poblacions o comunitats, així com dur a terme l’avaluació d’eficàcia de mesures implantades en la lluita contra la Covid-19 i per a la detecció de tendències.

Valoració de l’acord

Després de la signatura de l’acord, els responsables de totes dues parts van mostrar la seva satisfacció per promoure la unió i coordinació de les dues institucions a fi de sumar esforços per a establir camins d’actuació que afavoreixin la lluita contra el Covid-19.

Així, el director general de Eurocaja Rural va declarar que “es tracta d’un conveni estratègic, diferent i nou, de gran importància, entre aquestes dues institucions privades que s’uneixen i col·laboren per al desenvolupament i anàlisi de mostres d’aigües residuals de localitats de la regió a través del nostre laboratori. La presa de mostres les realitzarà Aqualia en els diferents pobles on duu a terme la gestió de l’aigua, i el nostre laboratori, que compta amb la certificació adequada i que fins ara analitzava mostres i traçabilitat d’oli d’oliva, terres, sòls, fitosanitaris, etc., s’encarregarà d’analitzar aquestes mostres obrint un nou camp biomolecular per a veure la incidència primerenca que pugui tenir el genoma causant del coronavirus. Estic molt satisfet perquè ens unim per a millorar la vida dels nostres ciutadans i això és fonamental, un èxit de coalició amb la finalitat de millorar la salut dels nostres pobles i ciutats”.

Per part seva, el responsable d’FCC Aqualia S.A. va agrair a Eurocaja Rural la posada a la disposició de les seves instal·lacions i del laboratori per a poder fer efectiu aquest conveni i va afirmar que “des de Aqualia gestionem els serveis municipals d’aigua, aigua potable, clavegueram i depuració. Dins d’aquesta pandèmia, considerem que és importantíssim la detecció precoç, i sobretot l’evolució de la quantitat de virus que va tenint la població. Al costat de Eurocaja Rural hem establert un procediment per a la presa de mostres, que ens permetin veure la incidència del virus, la seva evolució, en aquelles localitats i ajuntaments on estem gestionant els nostres serveis. No ha estat fàcil arribar fins aquí. Juntament amb el Centre Superior de Recerques Científiques hem fet els procediments adequats perquè el laboratori de Eurocaja Rural compti amb un procediment per a la detecció i quantificació del SARS-CoV-2 en l’aigua residual, i això va afegir al fet que amb la nova directiva europea serà obligat monitorar ciutats de més de 150.000 habitants i veure l’evolució del virus, anem fins i tot a avançar-nos aquí en CLM perquè en poblacions més petites, i motu proprio, puguem comprovar quina evolució va tenint el virus”.

 

En 2020 va facturar 1.188 milions d’euros amb una cartera de negoci superior als 15.000 milions d’euros. El capital de la companyia pertany al grup de serveis ciutadans FCC (51%) i al fons ètic australià IFM Investors (49%).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací