Estudiants del màster d’infermeria de l’UJI es formen amb bombers en situacions de rescat

418

L’estudiantat ha rebut una xarrada de seguretat i formació sobre les funcions de l’helicòpter

Actualitat Diària

Estudiantat de la primera edició del Màster Universitari en Infermeria d’Urgències, Emergències i Cures Crítiques de la Universitat Jaume I ha participat hui en un simulacre de rescat amb helicòpter en la pedrera de la Magdalena amb els bombers de la Unitat de Rescat en Muntanya (URM) de la Diputació de Castelló.

En aquesta sessió pràctica, l’estudiantat ha rebut una xarrada de seguretat i formació sobre les funcions de l’helicòpter i els materials i equip que el componen, per a després participar en un simulacre en el qual s’ha rescatat a un ferit amb l’helicòpter. D’aquesta manera, l’estudiantat ha tingut l’oportunitat d’aprendre tècniques de seguretat en rescat, accés inicial a la víctima, assistència, estabilització i transport en entorns de difícil accés, a més de millorar les seues habilitats de coordinació entre els diferents equips d’emergència.

Els bombers de la URM de la Diputació i els bombers de l’Ajuntament de Castelló han compartit les seues habilitats i coneixements en diferents sessions de formació del Màster, tant en l’àmbit del rescat en muntanya com en el de risc nuclear, radiològic, biològic i químic, una iniciativa que té com a objectiu proporcionar a l’estudiantat del Màster l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics en situacions de risc.

Les pràctiques s’han dut a terme en diversos escenaris de muntanya de tota la província i a les aules de simulació avançada de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI i han inclòs, a més de l’ús de l’helicòpter de rescat, la utilització d’equips d’alta protecció per a simular situacions reals.

Aquestes formacions conjuntes representen un important avanç en la preparació dels professionals d’Infermeria d’Urgències, Emergències i Cures Crítiques, atés que els coneixements adquirits en les pràctiques contribueixen a enfortir la capacitat de resposta davant situacions de risc i emergències, així com a potenciar la col·laboració entre els diferents actors involucrats en l’atenció sanitària d’urgència.

Tant la Diputació de Castelló com l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I valoren aquesta col·laboració com un exemple de sinergia entre la universitat i els serveis d’emergència, que promou la formació integral en l’àmbit del rescat i l’atenció sanitària d’urgències i emergències.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací