El PP denuncia l’abandó de Sánchez a la ceràmica

338

La portaveu provincial de Castelló, Salomé Pradas, alerta de l’avanç de la destrucció d’ocupació

Actualitat Diària

El Partit Popular de la província de Castelló denuncia l’abandó del Govern de Sánchez a la ceràmica malgrat multiplicar-se per quatre la factura del gas en els últims dos anys, segons recull l’últim informe de la patronal taulellera espanyola Ascer sobre el consum energètic corresponent a l’exercici 2022.

La portaveu provincial del PP de Castelló, Salomé Pradas, alerta de l’avanç de la destrucció d’ocupació davant la deixadesa del Govern de Sánchez, que segueix sense donar cap ajuda malgrat que Sánchez va anunciar fa set mesos que atendria la ceràmica de la província de Castelló. “70.000 ocupacions depenen del sector ceràmic a la província de Castelló, per la qual cosa no s’entén que mentre altres governs de països com Itàlia han donat ajudes directes milionàries a la indústria des del primer moment de la crisi, el sector ceràmic de Castelló continua esperant sense haver rebut encara ni un euro”, alerta Pradas.

La indústria fabricadora de rajoles ceràmiques és una indústria intensiva en consum d’energia i, pel seu procés de fabricació, demanda una important quantitat d’energia tèrmica que prové principalment del gas natural. Durant 2022 l’increment dels preus de l’energia va ser constant arribant a pics inusualment alts coincidint amb l’inici de la guerra a Ucraïna i durant els mesos d’estiu amb un important impacte en la factura energètica del sector, en la seua producció i ocupació.

L’estimació de l’informe de la patronal Ascer indica que, en 2022, la factura de l’energia per al total del sector de fabricació de rajoles ceràmiques va ser de 1.683 milions d’euros, amb un increment del 79% respecte de la factura comptabilitzada en 2021 (939 milions d’euros) i del 305% respecte de la factura de 2020 (415 milions d’euros).

Des de 2020 es pateix un sobrecost en la factura energètica acumulat de prop de 1.800 milions euros, segons aquest informe. El pes del cost de l’energia en 2022 s’estima que va suposar el 30% sobre la facturació total en aqueix any.

“L’única realitat és que el Govern de Sánchez continua sense atendre la ceràmica i a la província. El mes de desembre passat, ja llavors tard i malament, l’Executiu del PSOE va aprovar unes ajudes per a les empreses gasintensivas, entre les quals es troba el taulell de Castelló. Però aqueixes ajudes que va anunciar a so de bombo i platerets segueixen sense arribar”, recorda la portaveu provincial del PP de Castelló.

“Sánchez ha d’explicar per què segueix sense completar la tramitació de les ajudes directes i urgents que va anunciar al desembre de 2022 i per què aquest Govern no ha sigut capaç de fer el mateix que els seus veïns d’Itàlia o Portugal, les empreses dels quals van rebre ajudes de manera automàtica des del primer moment”, afig.

La portaveu provincial del PP lamenta que el sector ceràmic de Castelló continua esperant sense haver rebut encara ni un euro amb 13.000 persones afectades per ERTO i 1.200 ocupacions que ja s’han destruït via ERE, una xifra que podria continuar creixent davant la inacció del Govern de Sánchez.

“La defensa de la ceràmica és inajornable i innegociable perquè sense indústria la província de Castelló no té futur. Sánchez ha utilitzat el Consell de Ministres per a fer campanya electoral però no ha tingut en compte ni al sector ceràmic ni els seus compromisos amb la indústria i la província de Castelló”, afirma la portaveu provincial del PP, Salomé Pradas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací