Es llança la segona edició del llibre ‘Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer’

321

Estarà disponible a partir de demà, dissabte 13 de maig, en l’acte d’homenatge que es realitzarà a les 12:45 en la plaça Major

Actualitat Diària

El dissabte, 13 de maig es posarà a la venda la segona edició de ‘Pasqualet de Vila-real. Ànima de dolçainer’ escrit per diversos autors coordinats i dirigits per Manuel V. Vilanova. L’obra es vendrà durant la concentració dels dolçainers que ha organitzat El Trull com a homenatge a aquest músic tan emblemàtic. L’Aplec es realitzarà en la plaça Major a les 12.45 i participen moltes ‘colles’ de les localitats de la província. El llibre podrà adquirir-se posteriorment en les llibreries o en la pàgina web de Fiestacultura.

La primera edició, que es va esgotar als dos mesos d’haver eixit al carrer, comptava amb sis CDs. La segona edició aporta un QR pel que els lectors podran descarregar-se tota la música de Pasqualet de manera gratuïta. D’aquesta manera, es comença a emplenar una necessitat que ja va remarcar Manuel V. Vilanova durant la presentació de la primera edició: Era indispensable penjar la música de Pasqualet en format digital. Aquells que adquirisquen el llibre podran descarregar-li-la en els seus equips sense haver de pagar per això. Més endavant la música serà incorporada en les 40 plataformes de música que existeixen en Internet per a ser escoltada gratuïtament, encara que no podrà ser descarregada.

Queden òbviament un parell de projectes per a acabar de difondre la música d’un dels millors instrumentistes de dolçaina de tots els temps. D’una banda, la realització d’un documental televisiu sobre la seua vida i obra. D’altra banda, el transcriure la seua música en partitures. Manuel V. Vilanova reconeix que ja ha escrit la escaleta per al documental, encara que es considera incapaç de transcriure la música. ‘Pense que és un tema per a ser oferit com a treball de fi d’estudis als alumnes dels conservatoris que imparteixen classes de dolçaina.’

Com es recordarà Pasqualet va morir en ple confinament pel COVID i tan sols les seues tres filles van poder acudir a l’enterrament. Per això, el primer reconeixement públic serà el ‘Aplec de dolçainers’ que ha organitzat la colla El Trull. Pasqualet va ser el músic que va mantindre vives les cançons dels de Tales quan quasi ningú tocava ja l’instrument: Illescas (Castelló), Piou (La Vilavella) i Sabata (La Vall d’Uixó) ja havien mort. Tan sols als Ports de Morella es mantenien altres dolçainers en actiu. Després d’ingressar en Xarxa Teatre, Pasqualet va presentar la seua música en els cinc continents i va actuar davant presidents de repúbliques i caps coronats. La seua aportació a la música tradicional de la nostra terra ha sigut imprescindible i lloable.

Els seus amics estarem aquest dissabte en la Plaça Major de Vila-real per a viure una festa com les que ell solia realitzar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací