PortCastelló avalua la capacitat de resposta davant un possible abocament d’hidrocarbur

247

Organitza un exercici de desplegament de la seua nova barrera de contenció i lluita enfront de la contaminació marina

Actualitat Diària

PortCastelló ha organitzat un exercici de desplegament de la seua nova barrera de contenció i lluita enfront de la contaminació marina en la simulació d’un abocament d’hidrocarbur en la seua dàrsena sud.

L’operatiu ha suposat el desplegament de personal de l’Autoritat Portuària de Castelló, policia portuària, Salvament Marítim, Castelló PortControl, Consulmar -amb operaris en terra i mar-, les embarcacions LS Cliene, Salvamar Sabik i auxiliar Sar Mesana, i Markleen -l’empresa subministradora de l’equip de contenció.

L’Autoritat Portuària de Castelló impulsa periòdicament aquest tipus d’operatius per a avaluar la coordinació entre els diferents agents implicats a donar resposta davant un accident de contaminació marina, verificar els temps de resposta i validar l’operativitat de les barreres, entre altres objectius.

En aquest cas, l’escenari a simular ha sigut el vessament de cru per fallada mecànica durant les maniobres en les operacions de càrrega/descarrega en l’amarrament sud d’una empresa situada en la dàrsena sud del port de Castelló, amb possible contaminació de moll i aigües interiors.

L’exercici ha consistit en el desplegament de la barrera de 400 metres situada en el *cantil del moll de la terminal Sud i de la barrera de 300 metres situada en el moll del Centenari. Una vegada desplegada s’ha procedit a la seua unió per a aconseguir una major longitud total, la qual cosa permetria concentrar l’abocament en una dàrsena i mantindre per tant la resta del port operatiu al trànsit marítim.

La nova barrera desplegada en la dàrsena sud ha suposat una inversió de 410.000 euros i compta amb finançament europeu a través dels fons de Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací