Educació incorporarà l’alumnat de Batxillerat en el programa ‘XarxaLlibres’

321

Un programa de reutilització, reposició i renovació de llibres de text

Actualitat Diària

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat l’IES Malilla de València per a conéixer de primera mà els preparatius que han iniciat els centres docents per tal d’incorporar en el programa ‘XarxaLlibres’ de bancs de llibres gratuïts l’alumnat de Batxillerat el pròxim curs 2023-2024.

Amb la publicació recent en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la modificació de l’ordre que regula el programa de reutilització, reposició i renovació de llibres de text, els centres del sistema educatiu valencià sostingut amb fons públics ja tenen al seu abast les instruccions per a ampliar ‘XarxaLlibres’ a l’etapa de Batxillerat.

La consellera s’ha reunit amb l’equip directiu de l’IES Malilla i la persona coordinadora de ‘XarxaLlibres’ al centre per tal de conéixer l’organització que du a terme la comunitat educativa per a desenvolupar l’ampliació del banc de llibres de cara al pròxim curs.

La incorporació d’aquesta etapa d’ensenyament no obligatori al programa ‘XarxaLlibres’ beneficiarà, en concret, les famílies dels 180 alumnes de Batxillerat d’aquest institut del barri de Malilla i, en general, totes les famílies dels 63.000 alumnes de Batxillerat del sistema educatiu valencià sostingut amb fons públics que, si decideixen sumar-se al banc de llibres públic, s’estalviaran cada curs una mitjana de 300 euros per fill o filla en la compra de llibres de text.

Les famílies de l’alumnat de 4t d’ESO que ja participen en ‘XarxaLlibres’ amb fills i filles que promocionen a 1r de Batxillerat no han de fer cap tràmit, simplement tornar el lot complet de llibres de 4t d’ESO en bon estat en acabar aquest curs i, abans de l’inici del curs 2023-2024, rebran el lot complet de llibres de 1r de Batxillerat.

Les famílies amb fills i filles que cursaran 2n de Batxillerat en el curs 2023-2024 i van participar en el banc de llibres en el curs 2021-2022 en 4t d’ESO es consideraran participants automàticament, sempre que en acabar el curs actual tornen, almenys, el 85 % del lot de llibres de 1r de Batxillerat.

A més, en les instruccions que ja tenen els centres educatius s’explicita que, atés que aquest nou banc de llibres de Batxillerat no s’havia constituït en el moment de començar el curs actual, els centres hauran de ser flexibles en l’admissió dels llibres i hauran d’admetre’ls sempre que no es dificulte la lectura dels textos i que, per tant, siguen susceptibles de ser reutilitzats.

La Conselleria publicarà en les pròximes setmanes la resolució que estableix el procediment per a assignar als centres educatius la dotació econòmica destinada a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular per al curs escolar 2023-2024.

Cal recordar que tant en 1r com en 2n de Primària, els llibres de text es consideren material no reutilitzable, ja que inclouen fitxes i retallables, i, per tant, totes les famílies reben un xec llibre de 160 euros per cada alumne o alumna que participe en ‘XarxaLlibres’ per a adquirir els llibres de text en les llibreries i papereries de proximitat adherides al programa.

Com participar en ‘XarxaLlibres’?

Les famílies que vulguen participar en el banc de llibres per primera vegada i ser-ne beneficiàries hauran de sol·licitar-ho a partir de juny d’acord amb el model de sol·licitud que consta en la pàgina web de la Conselleria d’Educació CEICE.

Les sol·licituds s’hauran de presentar en el centre on es trobe matriculat l’alumnat en el curs 2022-2023, excepte qui es matricule a 1r de Primària, que ho farà en el centre on es matricule el curs 2023-2024. Les famílies que en el curs actual ja participen en ‘XarxaLlibres’ no han de fer cap tramitació.

Abans de fer la sol·licitud, les famílies han de comprovar si el seu centre educatiu participa en el programa de gratuïtat de llibres de text. En ‘XarxaLlibres’ participen tots els centres públics, mentre que en els centres públics d’ajuntaments o altres corporacions municipals i els centres privats concertats la titularitat del centre decideix si s’integra o no en el banc de llibres públic i, per tant, si el seu alumnat opta a la gratuïtat.

Per a ser beneficiàries del banc de llibres, totes les famílies, a excepció de les de l’alumnat que es matricule en 1r de Primària en el curs 2023-2024, han de lliurar el lot dels llibres de text i el material curricular corresponents al curs que acaben de cursar els fills o filles.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací