Els empresaris turístics de la Comunitat traslladen a Puig la seua voluntat per a obrir aquest estiu amb totes les garanties

1021

Li han traslladat la necessitat de criteris d’actuació clars i assegurances, que possibiliten una bona experiència dels turistes

Actualitat Diària

Hosbec ha mantingut hui una reunió amb el President de la Generalitat Ximo Puig per a mantindre-li puntualment informat de l’evolució i perspectives del sector turístic per a les fases de desescalada i per a escometre la denominada ‘nova normalitat’ que es començarà a implantar des de finals del mes de juny en els diferents sectors econòmics, entre ells, el turisme.

El president de Hosbec ha expressat al President i al seu equip encapçalat per Francesc Colomer (també present en la vídeo reunió) l’agraïment del sector pel seu suport des del primer moment de la crisi i la defensa que està fent del turisme en totes i cadascuna de les seues intervencions i en tots i cadascun dels fòrums en els quals participa, tant nacionals com europeus. “El turisme ha de ser protegit en aquests moments tan complicats per a permetre que puga ressorgir amb força quan la normalitat i la seguretat s’hagen tornat a instal·lar en la nostra vida” ha expressat Toni Mayor. En aquest sentit, el Govern Valencià ha iniciat contactes i converses amb la resta de Comunitats turísticament rellevants (Balears, Canàries, Catalunya i Andalusia) per a assegurar al més prompte possible la protecció de les empreses i els treballadors, la qual cosa passa per l’extensió dels ERTE bonificats per a un termini inicial de sis mesos.

El president dels hotelers ha insistit molt en l’àmbit europeu com una de les claus de les pròximes setmanes i mesos: des d’una política del Banc Central que ha d’evitar que augmente la prima de risc i que ha d’emetre els diners que siga necessari per a evitar un procés d’austeritat com el viscut en la passada crisi econòmica, fins a la necessitat d’un protocol europeu comú per al turisme i el transport perquè el nostre futur es juga en aquest àmbit supranacional. En paraula de Major “no és moment de proteccionismes dels Estats, sinó de demostrar que el projecte comú d’Europa té un ampli recorregut per davant. Els Estats membre haurien de replantejar-se els missatges de proteccionisme que estan transmetent perquè no beneficien a ningú, ni tan sols als seus propis ciutadans”.

Els empresaris turístics de la Comunitat Valenciana som molt conscients dels mesos de dificultats que encara queden per davant, però això no ha rebaixat la il·lusió i voluntat d’anar recuperant la normalitat a poc a poc. Ja es plantegen obertures: algunes molt tímides a partir del pròxim dia 11 amb operacions bàsiques i algunes més per a principis del mes de juliol quan es permeta la mobilitat entre províncies i Comunitats Autònomes que possibiliten fluxos de turistes.

Però també ha recordat al President que “necessitem criteris d’actuació clars i assegurances, que possibiliten una bona experiència dels turistes en les destinacions quan es puga obrir l’activitat”. Per a això serà necessari també la innovació i la tecnologia en turisme de la qual la Comunitat Valenciana és capdavantera “invertint en tot allò que permeta compartir informació, detectar incidències i fer un seguiment quasi al segon de la recuperació de l’activitat turística. En aquesta recuperació es posarà en valor la garantia que serà contractar un allotjament reglat i legal: hotels, càmpings i apartaments turístics enfront de l’oferta d’economia submergida que pot ser un gran risc sanitari en els pròxims mesos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací