Renfe anuncia la volta a la normalitat del servei de Rodalia a partir de l’11 de maig

692

La recuperació de l’activitat habitual serà gradual i adaptada a la demanda, garantint un nombre de freqüències suficient

Actualitat Diària

Renfe recuperarà a partir del pròxim 11 de maig l’activitat habitual dels trens en el Nucli de Rodalia de València, la qual cosa suposarà tornar als nivells de circulació previs a la declaració de l’Estat d’Alarma.

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma motivada per la pandèmia de coronavirus, Renfe ha adaptat els seus serveis de Rodalia a les necessitats dels diferents escenaris de mobilitat decretats pel Govern, per a complir amb les mesures de seguretat entre viatgers i oferir un servei bàsic als qui han de desplaçar-se, per motius inajornables o professionals, als seus llocs de treball.

La recuperació de l’activitat habitual serà gradual i adaptada a la demanda del Nucli, garantint un nombre de freqüències suficient per a facilitar la distància de seguretat entre viatgers i per a evitar aglomeracions. Referent a això, Renfe incrementarà les freqüències, especialment durant les hores punta per a garantir la mobilitat dels viatgers.

Per això, Renfe llançarà “Estar cada vegada més a prop depén també de tu”, una campanya de comunicació per a donar a conéixer a tots els usuaris de Rodalia les recomanacions, mesures obligatòries i condicions del servei que a partir del dia 11.

Durant les setmanes en les quals s’ha prolongat l’Estat d’Alarma, els diferents nuclis de Rodalia han registrat caigudes de la demanda d’entre el 80% i el 90% respecte als dies equivalents de l’any 2019. L’ocupació dels serveis en hora punta ha fregat el 15% en alguns nuclis, però la tònica general han sigut els baixos nivells d’ocupació mitjana diària.

Per a la recuperació de la normalitat en el servei resulta essencial mantindre les mesures de distància social, responsabilitat fonamentalment de cadascun dels viatgers, amb la col·laboració de les institucions i les empreses públiques perquè aqueixa distància es puga complir.

Recomanacions generals per al transport públic

Renfe començarà en els pròxims dies una campanya informativa dirigida als viatgers per a informar de les recomanacions de viatge en aquest nou escenari.

La campanya amb el lema “Estar cada vegada més a prop depén també de tu” es difondrà a través de mitjans de comunicació i de suports en estacions i trens. L’objectiu és donar a conéixer les recomanacions de les autoritats sanitàries per a viatjar en transport públic.

Recomanacions per a viatjar en transport públic

1.- No utilitze el transport públic si està diagnosticat de COVID-19, o si vosté o algú del seu domicili té símptomes compatibles amb la malaltia.

2.- Evite els desplaçaments si no són estrictament necessaris. Utilitze sempre que puga mitjans telemàtics per a fer el seu treball o les seues gestions.

3.- Si ha de desplaçar-se faça-ho preferentment a peu, amb bicicleta o en qualsevol altra manera de transport individual.

4.- Consulte els horaris abans d’eixir de viatge i programe el seu desplaçament amb temps suficient. Mantinga’s informat sobre serveis reduïts, parades suprimides i estacions tancades.

5.- Procure evitar el transport públic si pertany a un grup de risc.

6.- Evite les hores punta sempre que siga possible.

7.-Evite pagar en efectiu. Utilitze preferiblement les màquines d’acte venda i el pagament amb targeta bancària.

8.- Mantinga les normes d’higiene respiratòria.

9.- Porte màscara mentre utilitze el transport públic, tant dins dels vehicles com en les estacions, parades i corredors.

10.- Evite, en la mesura del possible parlar amb altres usuaris o per telèfon. No consumisca aliments o begudes.

11.- Procure mantindre la distància social amb altres usuaris.

– En les eixides i entrades a les estacions deixe sempre espai suficient amb altres usuaris, especialment si es formen cues en el moment de validar el seu bitllet.

– Distribuïsca’s en les parades d’autobús, les andanes i a l’interior dels trens/autobusos de manera que es mantinga la distància social.

– En les escales mecàniques, mantinga una sola fila, sense avançar als que es troben davant i mantinga una separació d’almenys dos escalons.

– No utilitze els ascensors, excepte en casos imprescindibles.

– Mantinga una distància prudencial fins a la vora de l’andana o la calçada a l’arribada del tren/autobús, i no s’acoste a les portes abans de la baixada dels usuaris que vénen al tren/autobús.

– No es creuen en pujar i baixar del tren/autobús. No es precipiten en baixar i en pujar. El tren/autobús no s’anirà fins que hagen baixat i pujat tots els viatgers.

12.- Pare atenció a la senyalització, als avisos per megafonia i a les indicacions dels conductors i del personal de seguretat. L’ajudarà a previndre contagis.

13.-Abans d’iniciar el seu desplaçament i quan el finalitze, llave’s bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohólico.

14.- Romanga en l’estació el temps mínim imprescindible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací