Els xiquets protagonitzen les festes d’Albocàsser que comptaran amb multitud d’activitats lúdiques i culturals per a tots

860

Demà es donarà el tret d’eixida amb el ‘chupinazo’, hi haurà una cercavila que recollirà a Reina i Dames, les quals seran proclamades

Actualitat Diària 

Albocàsser comença aquest divendres els seus festejos amb multitud d’activitats lúdiques i culturals per a tots. Les festes comencen aquest divendres dia 9 i s’allargaran fins al diumenge 18.

Així les coses, el divendres serà el dia de la presentació. A les 12.30h Toni de l’Hostal inaugurarà les festes en la plaça Major. Seguidament, es voltejaran les campanes i l’alcaldessa, Isabel Albalat, llançarà el ‘chupinazo’ d’inici de festes. Ja a la vesprada, a les 19h, hi haurà una cercavila de l’Agrupació Musical Santa Cecilia. A les 22.30h serà el moment de recollir a la Reina i Dames per a donar pas, en el Pla dels Sants Joans, a la proclamació de Reina, Dames, Quintos i Festers i Festeres infantils per a les festes 2019. L’acte estarà presentat per Mar Boix i Santiago Mas. En acabar hi haurà ball amb l’orquestra Monkey Band.

Els representes de les festes d’Albocàsser 2019 són: Reina Neus Vidal Moliner; Dama de la Colònia Clara Ortí López; Dames Paula Tena Segura, Isabel Bellés Albalat, Laura Moliner Boix, Malena Fermosell Roca i Mireia Albert Segura; i Quintos Joan Bellés Puig, Bodgan Alberto Neag, David Daniel Tamba, Pau Beltrán Obiol, Elias Vidal Pitarch i Raúl González Llopis. Quant als representants infantils, els festers i festeres 2019, apostant per la igualtat entre xiquets i xiquetes i incorporant per primera vegada als xics com a festers són: Mar Beltrán Miralles, Aitana Ferrando Puig, Carolina Boix Celades, Marc Fondarella Prades, Joan Gimeno Beltrán, Sara Martínez Sales, Elia Mestre García, Rocía Miralles Albalat, Damià Navarro Segarra, Lucía Navarro Segarra, Cristian Palomo García, Martina Pitarch Barrado, Joel Pitarch Boira i Laia Sanz Segarra.

El dissabte a les 11.30h hi haurà una entrada i concurs de retalladors infantils. A les 12.15h es pujarà el calaix del bou en cavalleries i a les 12.45h es provarà i exhibirà un bou salvatge de la ramaderia Hermanos Tornay de Guillena. A la vesprada, a les 18h desafiament de tres vaques i un bou de les ramaderies Germán Vidal i La Paloma de Xaló. En caure la mitjanit, a les 00.00h bou embolat alternatiu per a xiquets, a les 00.30h bou embolat de Hermanos Tornay i des de les 01.00h en el Pla dels Sants Joans música i ball i amb l’orquestra Kraken.

El diumenge 11 a les 11.30h s’entregaran els premis del XXVIII Certamen Literari Casimir Melià i Tena en el saló d’actes de l’Ajuntament. Cal recordar que es tracta del premi de literatura infantil degà a la província de Castelló. A les 13h entrada de bous i vaques seguida de ‘bous per la vila’ de la ramaderia Hermanos Bellés. A les 18h de nou ‘bous per la vila’ de Hermanos Bellés. La vesprada continuarà a les 18.30h amb una carrera infantil, la carrera popular “Vila d’Albocàsser” per a adults, una prova de vaca i el torneig 3×3 per a xiquets i xiquetes. A les 20.30h hi haurà un tardeo musical amb el grup La Meligrana, a les 00.30h bou embolat de Hermanos Bellés i de la vaca de la vesprada i nit de Quintos i Dames des de les 02.00h.

Els festejos d’Albocàsser continuaran durant tota la setmana següent amb noves activitats taurines, esportives i culturals per a tots els gustos i edats. Entre les quals destaquen els jocs infantils i festes de disfresses, les nits en les quals la tradició cobra força amb el Ball Pla i els “peculiars” ‘encierros’ en els quals les vaques i bous corren pels carrers mentre els veïns, veïnes i visitants observen des dels bars. A més, els amants a les sorpreses podran gaudir de “Les trobades al Barranc”, una alternativa als festejos taurins basada en actuacions de joves aficionats del poble o convidats sorpresa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací