Els vols gestionats per Enaire van caure en 2020 un 60,2%

395

Actualitat Diària

Els vols gestionats per ENAIRE en els onze primers mesos de l’any han estat 795.565, un 60,2% menys que en el mateix període del passat any. Aquesta caiguda del trànsit aeri, que afecta no sols a Espanya sinó a tota Europa, ha estat provocada pels efectes de la pandèmia de COVID-19.

Els vols nacionals (214.772) són els que millor evolucionen en l’acumulat de l’any amb una caiguda del 46,4%. Els internacionals, 406.384, es redueixen un 65,2% i els sobrevols (que no tenen el seu origen ni destinació en un aeroport espanyol), 174.409, baixen un 59,5%.

La reducció del trànsit és generalitzada en tota Europa

El repartiment per tipus de vols és 51% internacionals, 27% nacionals i 22% sobrevols.

Els efectes de la pandèmia han incidit en el trànsit aeri gestionat per ENAIRE, gestor nacional de navegació aèria, com es detalla a continuació en el pdf adjunt.

El Centre de Control de Madrid és el que més vols ha gestionat des de gener fins a novembre, 443.449. El Centre de Control de Barcelona, que al juliol i agost va ser el que més vols va gestionar d’Espanya, registra en els deu primers mesos 336.550 vols gestionats.

Tots els centres de control de ENAIRE registren caigudes en el trànsit en el període de l’1 de gener al 30 de novembre, sent Canàries, Sevilla i Madrid els que registren menors reduccions.

Dades de novembre

ENAIRE va gestionar 46.972 vols al novembre, un 68,3% menys que en el mateix mes de l’any anterior. Els vols internacionals van ser 19.460 (-75,9%); els nacionals, 16.673 (-50,5%) i, els sobrevols, 10.839 (-67,5%).

Pla de recuperació dels serveis de navegació aèria

ENAIRE està executant un Pla de recuperació dels serveis de navegació aèria en funció de les previsions que es reben des del Gestor de Xarxa Europeu. En plena cooperació amb aquesta Unitat europea, ENAIRE treballa en l’harmonització dels criteris operatius per a la recuperació dels nivells de vol precedents a la pandèmia, atenent a més criteris de prevenció de la salut i continuïtat del servei.

Aquest Pla permet la recuperació de l’operació de control de trànsit aeri de forma escalable, en funció de la demanda esperada i dels criteris de programació que permetin fer un ús eficient dels recursos disponibles.

Ajornament del cobrament a les aerolínies de les taxes de ruta

Conscient de l’excepcionalitat històrica de la situació actual, ENAIRE està fent un exercici de responsabilitat i solidaritat que li ha portat a ajornar el cobrament de les taxes de ruta a les companyies aèries.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací