El Teatre Principal de Castelló presenta ‘Erritu’ de la companyia de dansa Kukai Dantza & Sharon Fridman

693

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) presenta dissabte 7 de març a les 20 hores al Teatre Principal de Castelló l’espectacle de dansa ‘Erritu’, una creació de la companyia Kukai Dantza amb el coreògraf Sharon Fridman.

‘Erritu’ és un viatge vital que travessa, mitjançant ritus de pas individuals i col·lectius, els diferents estats de la vida en relació amb la naturalesa i amb la comunitat. Aquestes etapes van des del naixement al caos, passant pel desert de la soledat, fins que arriben a l’encontre, l’amor i, finalment, la mort.

Els ritus exerceixen com a ponts per a intentar descobrir el sentit de les connexions entre la nostra existència individual (carregada de passat, present, promeses de futur i opcions) i l’experiència col·lectiva ritualitzada, sempre referencial, però també en moviment i canvi.

Espiritualitat, tendresa i decisió personal es donen la mà amb un viatge que, al final, resulta col·lectiu, però influït per les trajectòries dels més conscients.

Kulai Dantza és una companyia que naix i resideix a Errenteria (Guipúscoa) creada pel ballarí i coreògraf Jon Maya Sein l’any 2001. Kukai realitza una creació contemporània a partir de la dansa tradicional basca i impulsa encontres amb altres llenguatges artístics i estils de dansa.

Des d’aleshores ha desenvolupat un projecte artístic amb diferents línies de treball, per exemple la seua estreta relació amb Tanttaka Teatroa s’ha traduït en diversos treballs escènics amb un llenguatge característic.

Des de 2008, Kukai Dantza ha dut a terme projectes amb coreògrafs com Marcos Morau, Israel Galvan, Cesc Gelabert, Sharon Fridman, La Intrusa Danza o Ione San Martin.

La companyia també ha rebut nombrosos premis a la seua trajectòria com el Premi Nacional de Dansa 2017, el Premi Max al millor espectacle de dansa 2017, al millor elenc de dansa en 2015 i 2017, entre d’altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací