El Suprem ratifica la sanció de Turisme a la plataforma d’arrendaments turístics Airbnb

626

Actualitat Diària

El Tribunal Suprem ha reafirmat la sanció que la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, va interposar en el seu moment a la plataforma de comercialització d’habitatges turístics Airbnb, per no sol·licitar ni mostrar el número de registre dels habitatges que comercialitza.

D’aquesta manera, la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha acordat la inadmissió a tràmit del recurs de cassació interposat per Airbnb contra la sentència que, el passat 9 d’abril, el Jutjat contenciós administratiu número 4 de València, en la qual ja es desestimava el recurs interposat per la plataforma de lloguer turístic Airbnb Màrqueting Services contra la sanció interposada per Turisme Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “el Suprem reafirma així la nostra estratègia de lluita contra les plataformes que comercialitzen habitatges sense el número de registre corresponent per a garantir la seua legalitat”.

Així, ha incidit en què “aquesta és una bona notícia per al sector reglat i professional, així com per al model turístic que busquem per a la nostra Comunitat, on l’intrusisme i la competència deslleial no tenen espai”. De fet ha apuntat que “el fet que el Suprem ens de la raó davant aquests gegants globals és una notícia molt positiva que llança un missatge de no impunitat”.

Colomer ha posat l’accent que “en aquesta Comunitat no mirem cap a un altre costat, sinó que utilitzem tots els mitjans dels quals disposem per a marcar el nivell de qualitat que mereix aquest sector”.

En aquest sentit, ha recordat que la sentència contra Airbnb va ser la quarta que Turisme Comunitat Valenciana va guanyar en els tribunals i ha assenyalat que, des de 2015, s’han iniciat 54 procediments sancionadors a aquesta mena de plataformes.

Prèviament, i des del 23 de novembre de 2017, els tribunals ja s’havien pronunciat a favor de les sentències interposades per Turisme a les empreses Homeaway, Rentalia i Windu.

En totes les ocasions els tribunals han dictaminat a favor de la capacitat sancionadora de la Generalitat davant les plataformes que publiciten i comercialitzen per Internet allotjaments turístics sense fer constar el corresponent número de registre.

A més, cal recordar que la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat incrementa la capacitat sancionadora del Consell en aquesta matèria, per la qual cosa els expedients sancionadors poden arribar fins als 600.000 euros de multa.

De fet, Colomer ha destacat que “durant aquest temps hem continuat, i continuarem fent-lo, obrint expedients a totes aquelles plataformes que no esmenen en les seues pràctiques irregulars i mantinguen la seua oferta sense sol·licitar ni mostrar el número de registre”.

“Es tracta de garantir, no sols que els propietaris dels allotjaments compleixen amb les seues obligacions, sinó que els consumidors podran reclamar els seus drets”, ha apuntat el secretari autonòmic, qui insisteix que “és una qüestió de disciplina però també de pedagogia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací