Objectiu aconseguit: l’Helicòpter de Salvament de la Comunitat Valenciana manté el seu operatiu

745

Salvament no retallarà la dotació de Manises, mantindrà les guàrdies de 24 hores i invertirà a Palma per a igualar condicions

Salvament Marítim ha confirmat aquest matí que mantindrà l’operatiu de l’helicòpter de Salvament Marítim que té base en Manises i que cobreix les àrees de Comunitat Valenciana i Murcia. La decisió s’ha fet pública aquest matí. Es conserven les guàrdies de 24 hores i el temps de resposta a les emergències de 15 minuts, i s’ampliarà el pressupost perquè Balears iguale les seues condicions amb més dotació, però no a costa d’aquesta Comunitat.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

La dotació que manté les guàrdies de 24 hores els 364 dies de l’any en l’helicòpter de Salvament Marítim en la Comunitat Valenciana no patirà retallades.

No ha sigut una decisió fàcil i de fet segurament tampoc serà barata. El responsable de Salvament Marítim i el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana l’anunciaven aquest matí en una roda de premsa.

I ha sigut tota una sorpresa perquè es tractava ja d’una decisió presa, la de retallar els serveis de personal de la Comunitat Valenciana per a incrementar l’efectivitat de l’helicòpter de rescat en la mar de les Balears. Una mesura que havia generat protestes per part de les Confraria de Pescadors, tots els sectors pesquers de la Comunitat, associacions de Clubs Nàutics, federacions esportives nàutiques i empreses. Per no parlar de les mocions presentades durant l’últim mes i pendents encara d’abordar en tots els ajuntaments costaners de la Comunitat, entre ells, la Diputació i l’Ajuntament de Castelló. I de la PNL presentada per Ciutadans en Corts Valencianes.

És possible que també haja fet efecte la mediació realitzada des de la Generalitat Valenciana per la seua proximitat amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos. O serà que la suma de peticions, *abaladas pels mitjans de comunicació també han tingut el seu pes.

Però el que té de bo el cas, és que la pressió ha sorgit efecte.

D’aquesta forma i tal com confirmaven en roda de premsa els responsables de Salvament Marítim i Delegació del Govern, i també els operatius de la Base de Manises, el Servei Aeri de Salvament Marítim de la Comunitat Valenciana no es toca.

Això suposarà, per part de Salvament Marítim i del Ministeri de Foment, una modificació del contracte amb l’empresa que gestiona els helicòpters de Salvament Marítim a Espanya. La fórmula administrativa i aqueixa sobre inversió haurà de ser estudiada ara per l’administració.

La decisió adoptada beneficia a la Comunitat Valenciana perquè: mantindrà els seus guàrdies presencials. És a dir, en la base de l’aeroport de Manises, on es troba l’helicòpter, hi haurà sempre un dispositiu preparat per a alçar el vol quan es comunique l’emergència. El temps de resposta oscil·la entre els 10 i els 15 minuts des que es rep la trucada, l’imprescindible per a establir el pla de vol, i l’operatiu coordinat amb la resta dels serveis de Salvament.

De la mateixa forma, la base de l’helicòpter de Palma, que es troba en aquest moment amb guàrdies localitzades (no disposa de personal fix les 24 hores del dia per a l’atenció immediates d’emergències), es reforçarà amb una nova tripulació, per a igualar les seues condicions de serveis a les de la Comunitat Valenciana, però no a costa d’aquesta Comunitat.

El responsable de Salvament Marítim i el delegat del Govern han valorat molt positivament els serveis d’emergències d’aquesta entitat, que té com a funció: atendre la seguretat en la mar però també a la contaminació marítima.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací