El Rototom demana a Benicàssim reformular l’ús del recinte de festivals

419

Actualitat Diària

El festival internacional reggae Rototom Sunsplash presenta la seva proposta de reestructuració del recinte de festivals de Benicàssim per a ampliar i potenciar la seva utilització com a epicentre d’esdeveniments culturals i obert al públic els 365 dies de l’any.

L’objectiu de Rototom Sunsplash és perfilar una proposta que optimitzi el gaudi de les instal·lacions dirigides en l’actualitat de manera exclusiva a festivals de música per a diversificar el seu ús, reforçant d’aquesta manera l’oferta d’oci i cultura en la localitat i la província de Castelló, i dinamitzant el seu teixit comercial i hoteler.

El projecte pretén transformar en una gran instal·lació modular, capaç d’adaptar-se i configurar-se de manera senzilla en funció de l’aforament i característiques particulars de cada esdeveniment: ja siguin festivals, concerts de fins a 4.000 persones, esdeveniments musicals de gran format però de caràcter puntual o fires, exposicions i qualsevol altre tipus de cita gastronòmica, artesana, esportiva, cultural i d’oci a l’aire lliure.

Giunta: “Cal potenciar els recursos d’aquest espai”

El director del festival, Filippo Giunta, ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta proposta és ampliar i potenciar la utilització dels 100.000 metres quadrats sobre els quals s’estén aquest espai com a epicentre d’esdeveniments culturals i obert al públic els 365 dies de l’any.

“El que plantegem és la possibilitat de remodelar el recinte de concerts de Benicàssim i variar la seva configuració tal com la coneixem en l’actualitat per a convertir-lo en un espai modular, on poder obrir o tancar fàcilment determinades zones en funció de l’aforament previst per a cada esdeveniment, ja sigui un festival de música o una fira de productes artesans de la zona”, ha indicat Filippo Giunta.

“El projecte que proposem permetria aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix el recinte, de manera que pugui acollir una programació fixa d’activitats durant tot l’any i no únicament en dates puntuals, quan se celebren concerts i festivals musicals”, ha matisat. Per a Giunta, Benicàssim disposa de “unes bones instal·lacions de partida, molt ben comunicades, per la qual cosa es tractaria de fer un pas més perquè aquest recinte pogués consolidar-se com un referent cultural i d’oci, amb una programació anual estable i de qualitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací