El Premi de Narrativa Vicent Marçà rep 1.001 contes originals a Castelló

303

Alumnat de 38 centres de la ciutat participa en la iniciativa que compleix 18 anys i entregarà els guardons el 30 de maig a l’Auditori

Actualitat Diària

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, impulsat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló i la Comissió Cívica Vicent Marçà, compleix aquest any la seua majoria d’edat i en la seua 18ª edició ha rebut 1.001 contes originals d’alumnat de 5è i 6è de Primària de 38 centres escolars de la ciutat.

La iniciativa, que naix per tal de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins de l’àmbit escolar, i per tal d’incentivar la creativitat artística i imaginativa entre els xiquets i xiquetes castellonencs, lliurarà els seus guardons a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló el pròxim 30 de maig. Una cita que comptarà amb la presència de tots els finalistes i guanyadors, i que treballa amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, dels Col·lectius en Defensa de la Llengua, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat Jaume I, la Federació Escola Valenciana, la llibreria Babel i l’editorial Bromera.

Aquesta edició, el concurs es manté en la línia ascendent de participació d’anys anteriors, amb originals rebuts de 38 centres de la ciutat de Castelló, que han treballat durant el curs la proposta a l’aula, en una ferma aposta per l’escriptura i per la narració a partir del record de la figura de l’escriptor Vicent Marçà, que va faltar en 2004. Els 46 guanyadors veuran publicada la seua obra en un llibre editat per l’Editorial Bromera després de la selecció realitzada per un jurat format per persones de reconegut prestigi en el camp de la literatura valenciana. L’Ajuntament de Castelló distribuirà els llibres per tots els centres educatius de Primària de la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací