La gran veu llatinoamericana de Susana Baca arriba al Teatre Principal de Castelló

266

L’artista actua el divendres 26 de maig dins de la seua gira internacional

Actualitat Diària

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), programa un cap de setmana complet al Teatre Principal de Castelló. El divendres 26 de maig, a les 20.00 hores, serà el torn del concert de la gran artista peruana Susana Baca i el diumenge 28 de maig, a les 19.00 hores, tindrà lloc la representació d’‘El pare’, amb el prestigiós actor Josep Maria Pou.

“Una gran dama de la música, en un gran escenari”. D’aquesta manera s’ha referit al concert de Susana Baca el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha destacat que “és una figura clau de la música de tota Llatinoamèrica i especialment del Perú, on va ocupar la cartera de ministra de Cultura. Hem volgut que siga el Principal de Castelló l’escenari d’aquest concert, perquè creiem que és l’entorn més apropiat per a la seua veu i per a crear un ambient adient que acompanye la seua música”.

Susana Baca és un dels noms més rellevants del folklore peruà. Cantant, compositora, investigadora i impulsora de la recuperació de les arrels afroperuanes, els més de vint treballs publicats al llarg de tota seua trajectòria configuren un mapa racial i emocional de vital importància en la tradició de la cançó del seu país. Les seues lletres són una vertadera declaració d’intencions respecte a la situació de la dona, l’esclavitud i el racisme, a més d’un testimoni recuperat de nombroses veus i sons perduts pel pas del temps.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 3 i 15 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC.

Recordem que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC s’obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte que pot arribar al 50 %.

Josep Maria Pou, amb ‘El pare’

La programació cultural del Teatre Principal de Castelló continua diumenge 28 de maig, a les 19.00 hores, amb una de les referències de la interpretació com ho és Josep Maria Pou, amb l’obra ‘El pare’. L’actor interpreta Andreu, un home de setanta-sis anys, culte, sorneguer i tossut que està perdent la memòria, però es resisteix a acceptar cap classe d’ajuda i rebutja tots els cuidadors que la seua filla, Anna, intenta contractar.

A mesura que tracta de donar sentit a les seues circumstàncies canviants, Andreu comença a dubtar dels seus éssers estimats, la seua ment i, fins i tot, de la seua pròpia vivència de la realitat.

Aquesta representació està inclosa dins de l’abonament general de primavera del Teatre Principal de Castelló. Les entrades soltes tenen un preu de 3 a 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací