El Planetari de Castelló obre les seues portes amb mesures sanitàries i amb exposicions i projeccions familiars

690

L’aforament s’ha reduït per garantir la seguretat i és obligatori l’ús de mascareta a l’interior de les instal·lacions municipals

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, suma a la desescalada l’obertura del Planetari, després de reobrir ahir, dilluns, les sales de lectura i les biblioteques. La instal·lació del Grau oferirà la possibilitat de visitar exposicions i assistir a projeccions divulgatives, però amb aforament limitat.

Així, tal com ha aprovat la Junta de Govern extraordinària, el personal d’atenció al públic s’incorporarà progressivament a les seues tasques. Totes i tots els treballadors disposaran de mitjans de protecció individual i ja s’han instal·lat mampares protectores per als aparadors de venda d’entrades i recepció.

L’horari de les projeccions es reduirà per tal de permetre la desinfecció i neteja de la sala entre aquestes. D’aquesta manera, les sessions es dividiran en quatre passes de dimarts a diumenge: a les 11.00 hores (versió en valencià), a les 12.30 hores (versió en castellà), a les 17:30 (versió en valencià) i a les 19.00 hores (versió en castellà).

Pel que fa a l’aforament, estarà limitat a 50 persones a l’interior de l’edifici i a un màxim de 30 persones en la sala de projeccions (un terç de l’aforament permés), sempre mantenint la distància de seguretat de dos metres entre els diferents grups familiars. Per a la realització de tallers o activitats a la sala d’ctes del Planetari, l’aforament es limitarà a un màxim de 30 persones i s’hauran de respectar les mesures de protecció que determini la direcció del centre.

Tots els visitants que vulguen accedir a les instal·lacions del Planetari ho faran únicament per una de les portes principals i eixiran per l’altra. Ambdues disposaran de la senyalització informativa. L’ús de la mascareta serà obligatori durant la visita i no es permetrà l’accés les persones que no disposen d’aquest element de protecció. El centre posarà gel hidroalcohòlic a disposició del públic i, per tal de garantir la seguretat als visitants, les instal·lacions se desinfectaran dues vegades cada dia.

Biblioteques i sales de lectura

D’altra banda, cal recordar que les biblioteques i les sales de lectura municipals romanen obertes des del dilluns amb horari matutí, de 9.00 a 14.30 hores. En aquests espais l’aforament també està limitat i s’ha creat un protocol per evitar contagis i assegurar la higiene que implica, fins i tot, l’aïllament dels materials retornats. A més Cultura prepara la reobertura del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), que es realitzarà durant la segona quinzena del mes de juny.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací