Cultura de Castelló consensua amb les sales musicals de la capital una nova línia d’ajudes dotada amb 60.000 euros

626

Les subvencions estan orientades a fomentar les actuacions en directe i s’inclouen al pla de xoc elaborat per aquesta regiduria

Actualitat Diària

La regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, s’han reunit amb els representant d’una desena de sales de la ciutat per a consensuar les bases de la nova línia d’ajudes al espais que programen música en viu a la ciutat. Així, l’objectiu és «comptar la seua experiència i els seus espais per a rellançar les actuacions en directe», com ha explicat l’edil, i potenciar-ho amb un programa de subvencions valorat en 60.000 euros i inclós al pla de xoc elaborat per Cultura.

Ruiz ha mostrat el seu compromís «amb el sector de la música en viu i les sales de Castelló, apostant pels espais castellonencs que fiquen la ciutat en el mapa de les gires internacionals, en tots els formats i estils. Són una finestra per a la difussió dels músics de la terra, els quals, en els darrers tres mesos, s’han hagut de quedar a casa». La convocatòria es llançarà per a estar activa ja aquest 2020, «contant amb el consens de les sales en el disseny de les subvencions, adaptant-les a les necessitats del sector a Castelló», segons ha assegurat la regidora de Cultura.

Les sales, totes elles espais culturals amb llicència per a fer música en viu, i agrupades dins de la recent creada Asociación Oncas d’Hosteleria i Oci Nocturn, han mostrat la seua «satisfacció» en una iniciativa «positiva» per a un sector molt castigat per la pandèmia. Així mateix, s’han compromés a treballar conjuntament amb el consistori per a generar «una programació conjunta» de cara al darrer quadrimestre de l’any i a fer una difusió unitària de l’aposta de Castelló per la música damunt l’escenari de les sales, compaginant la programació pública i la privada.

Ruiz ha assegurat que el consistori posarà totes les facilitats perquè «en el sector de la música en directe, aquesta crisi corre el risc d’estendre’s molt més enllà del moment en què acabe el confinament i la situació comence a normalitzar-se, atés que ens trobem a les portes de la temporada alta, amb l’arribada del període estival». És per això que «aquesta col·laboració entre sales i ajuntament serà fonamental per a recuperar l’activitat a Castelló», ha afegit l’edil de Cultura.

Àmplia representació del sector

En la reunió han estat presents responsables de les sales de Opal, Because Rock’n’Roll, Terra, Anvil, La Burbuja, Candilejas, Abyssmo i Jaleo, a més del vicepresident de l’Associació Estatal de Sales Privades de Música en Directe (Acces),  el castellonenc Luis Óscar Garcia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací