El pla Edificant destinarà més de 2,5 milions d’euros a la ciutat de Castelló en 2020

725

Els CEIP Herrero, Vicent Marçà i Sebastián Elcano concentraran gran part de la inversió de la Conselleria d’Educació per a aquest pròxim exercici

Actualitat Diària

Seran 2,5 milions d’euros els que la Conselleria d’Educació invertirà a la ciutat de Castelló, durant l’exercici de 2020 per a executar les primeres obres del pla Edificant. Així ho recullen les últimes resolucions de reajustament d’anualitats signades pel conseller Marzà durant el mes de desembre i incorporades als expedients de delegació de competències iniciats per l’Ajuntament de Castelló.

“2020 ha de ser un any d’inflexió de Edificant a Castelló”, ha assegurat el regidor d’Educació de la ciutat, Francesc Mezquita. Per a l’edil és una obligació “dignificar els centres d’ensenyament, modernitzar-los i fer que els xiquets i les xiquetes tinguen la millor educació pública possible”.

La major inversió per al CEIP Vicent Marzá

D’aquesta manera, el centre per al qual es preveu la dotació més elevada és el CEIP Vicent Marçà, amb prop de 1,4 milions d’euros. Aquests fons es destinaran als treballs d’enderrocament de l’actual edifici i a iniciar la construcció de l’estructura del futur centre educatiu del Raval Universitari on tindrà 4.433 metres quadrats de superfície construïda.

La segona inversió més significativa serà la destinada a la remodelació del CEIP Herrero, per a la qual Educació ha reservat una mica més de 589.000 euros. Les obres suposaran la transformació del centre en un espai més eficient i modern en aspectes com l’accessibilitat i està previst que el pla d’execució estiga a punt per al febrer vinent.

La inversió per al CEIP Sebastián Elcano es dividirà en tres

D’altra banda, el projecte del CEIP Sebastián Elcano rebrà 525.804,64 euros, en la qual serà la primera anualitat de la reforma del centre. Segons les previsions del consistori i del Consell, les obres s’estendran fins al 2022, per la qual cosa la inversió es dividirà en tres anualitats.

Cal recordar que dijous passat, la Junta de Govern Local va aprovar la reconstrucció del Mestre Canós, després d’estudiar els informes dels serveis tècnics municipals en què aconsellaven una nova edificació en afectar la reformar a més del 65% de l’estructura de l’edifici. Així les coses, la Regidoria d’Educació ja treballa en l’elaboració d’una nova memòria valorada i sol·licitarà al Consell un nou programa de necessitats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací