El nombre d’esportistes d’elit valencians creix un 13 % respecte a l’any passat i ja arriba als 3.855

611

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV la resolució que detalla la llista d’esportistes d’elit valencians d’aquest any 2020, que correspon als resultats esportius aconseguits en competicions oficials durant el 2019. La llista completa es pot consultar en l’enllaç següent: http://www.dogv.gva.es/datos/2020/04/03/pdf/2020_2793.pdf.

Aquest any, s’ha atorgat la condició d’esportistes d’elit a un total de 3.855 esportistes valencians, dividits en tres nivells diferenciats: nivell A (178), nivell B (1.121) i nivell promoció (2.556). La taxa d’acceptació de les sol·licituds presentades ha superat enguany el 92 %, i respecte a l’any anterior s’ha incrementat en més d’un 13 % el nombre total d’esportistes d’elit.

En la llista destaquen esportistes d’alt nivell i experiència sobrada com els olímpics Liliana Fernández i Pablo Herrera (voleibol), María Pina (bàsquet), Nerea Ortiz (triatló), Óscar Pelegrí (ciclisme), Josep Puerto (bàsquet) i Héctor Cabrera (atletisme), junt amb joves esportistes que comencen a ser protagonistes en les competicions estatals i internacionals.

A més, en les pròximes setmanes s’ampliarà el nombre d’esportistes d’alt rendiment amb la publicació de la llista parcial que recull els esportistes d’elit que han assolit resultats esportius durant els primers mesos del 2020 que els permetrà acreditar la seua condició d’esportista d’elit, en el cas que siguen estudiants, abans d’iniciar les matriculacions o l’accés a la universitat per al pròxim curs acadèmic.

La condició d’esportista d’elit o alt rendiment per part d’Esport de la Generalitat permet accedir a una sèrie de beneficis i mesures de suport per a obtindre resultats esportius i compaginar-los amb el rendiment acadèmic o laboral.

Així, els esportistes d’elit tenen un percentatge de places reservades en estudis universitaris, una baremació més alta en l’admissió als centres educatius sostinguts amb fons públics o en el concurs oposició del cos de mestres i professors d’Educació Física, flexibilitat en l’assistència a classes i en el calendari d’exàmens, entre altres.

Ajudes de la Conselleria per a donar suport als esportistes d’elit

A més, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport impulsa dues grans línies d’ajudes per a donar suport als esportistes d’elit. D’una banda, les beques academicoesportives permeten als joves esportistes compaginar i sufragar les despeses de la formació acadèmica, els entrenaments i les competicions d’alt nivell.

El 2019 es van atorgar un total de 341 beques academicoesportives per un import total de 350.000 euros, amb ajudes individuals que oscil·laven entre els 500 i els 2.500 euros. L’increment de pressupost en aquesta línia d’ajudes els últims anys ha permés concedir beques a més esportistes d’elit menors de 26 anys i arribar a més esports diferents.

D’una altra banda, els diferents programes de tecnificació existents faciliten la formació esportiva dels esportistes d’elit a tots els nivells mitjançant la gestió de centres de tecnificació esportiva que permeten realitzar un seguiment i millorar el rendiment esportiu dels esportistes en progressió.

Per exemple, al Complex Educatiu de Cheste es desenvolupen els plans d’especialització esportiva, on actualment 340 alumnes combinen la formació acadèmica amb una preparació esportiva específica mitjançant entrenaments diaris d’alt rendiment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací