Colomer assenyala que Turisme ha impulsat “un pla d’acció multidisciplinària per a fer front a la crisi pel coronavirus”

657

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “des que es va desencadenar la crisi per la pandèmia de coronavirus, des de Turisme CV estem treballant intensament per a l’impuls de diverses accions que ens ajudin a mitigar els efectes de la crisi sobre l’activitat turística”.

Colomer ha assenyalat que “som conscients que aquesta pandèmia està afectant a tot el sector turístic i per això treballem, des del minut un de la declaració de l’estat d’alarma, a facilitar informació, formació i planificant accions per a quan tornem”.

En aquesta línia, ha explicat que “hem impulsat tant accions a curt termini com a mitjà termini i altres destinades a difondre la nostra imatge turística”.

Respecte a les accions que ja s’han emprès, ha destacat “la coordinació interadministrativa, tant amb l’Administració general de l’Estat per a consensuar accions normatives conjuntes, com l’ordre ministerial de Sanitat per al tancament d’allotjaments turístics, com amb la resta de departaments de la Generalitat, per a consensuar i elaborar protocols d’actuació sobre les diverses mesures extraordinàries que s’estan prenent, com a l protocol per a medicalizar els hotels i el llistat d’hotels que romanen de guàrdia per a allotjar a altres col·lectius professionals”.

A més, Colomer ha ressaltat la “coordinació i comunicació permanent que mantenim amb els agents turístics de la Comunitat” i ha apuntat la creació d’un grup de treball i seguiment online integrat pels principals actors privats i públics per a coordinar accions i compartir informació: “Ens posem a disposició permanent del sector recopilant dades sobre possibles incidències”.

De la mateixa manera, s’ha referit a la col·laboració amb altres regions turístiques europees. “Estem compartint informació i iniciatives enfront de la crisi amb moltes regions europees perquè, fins i tot en aquesta delicada situació, continuem tenint els ulls a Europa per a conèixer com estan reaccionant en altres destinacions europees, gràcies a la nostra condició de socis de Necstour, on ens consideren exemple de bones pràctiques”.

Unes altres de les accions que s’han impulsat des de Turisme CV durant la crisi per COVID-19 és l’actualització i adequació del contingut de les pàgines web i xarxes socials a l’actual situació, amb l’objectiu de facilitar informació completa, veraç i oficial tant al sector turístic com als ciutadans.

“Hem posat ja en marxa una campanya a través de xarxes socials i plataformes online per a incidir en la necessitat de complir amb les instruccions de Sanitat i del Govern i romandre a casa i, al mateix temps, promocionar les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana per a mantenir el seu record i posicionament fins que se superi la crisi provocada pel COVID-19.(#Quedateencasa / Cuida’t per a poder tornar)”, ha detallat.

D’altra banda, des de Turisme CV s’estan monitorant els esments sobre la Comunitat Valenciana com a destinació turística que realitzen turistes en les xarxes socials mitjançant la implementació d’eines d’escolta activa, la qual cosa permet disposar d’indicadors d’evolució de la demanda turística.

Així, s’ha contractat l’ús d’una eina d’anàlisi que permeti estudiar l’opinió de la gent i poder prendre decisions sobre futures accions promocionals.

Totes aquestes mesures s’han impulsat durant els primers dies de confinament imposat per l’estat d’alarma, a més de la incorporació de tota la plantilla de Turisme Comunitat Valenciana a sistemes de teletreball per a minimitzar el risc de contagi, al mateix temps que s’afavoreix la permanència en actiu durant aquesta situació tan necessària per al sector turístic.

Planificació a mitjà termini

El secretari autonòmic de Turisme ha explicat que “som conscients que hem d’impulsar actuacions per a quan finalitzi aquesta situació, per això hem de planificar bé el nostre model turístic” i ha assenyalat que “per a poder planificar l’estratègia, hem de conèixer els efectes, i per això treballem en la posada en marxa d’un protocol d’actuació amb les destinacions de la xarxa DTI de la Comunitat Valenciana per a analitzar els efectes de la crisi, mesurar impactes i planificar accions futures de reparació i reposicionament per a no perdre el nostre lideratge en aquest àmbit”.

També ha recordat que “hem posat a la disposició del sector turístic tots els estudis i anàlisi online per a reforçar la presa de decisions futures basades en un coneixement rigorós de la situació i les seves conseqüències”. Aquests estudis estan disponibles a través de les webs www.turisme.gva.es, www.invattur.es i del magazine online que s’edita.

Així mateix, ha destacat el reforç de cursos online des dels CdTs. En aquest sentit, s’està treballant a oferir i reforçar els cursos habituals (com pugui ser manipulador d’aliments, idiomes enfocats a diverses activitats i professions vinculades al turisme) i en la posada en marxa d’oferta nova centrada en la gestió, com rellançar un negoci després d’un període de crisi o gestió de costos.

Així mateix, s’està treballant en la potenciació dels programes de competitivitat turística, que inclouen a Accetur (d’acceleració empresarial), Turisme Emprén (de suport als emprenedors), i els programes de qualitat de l’oferta turística SICTED i Qualitur, a més de turisme en clau ODS.

A més, Francesc Colomer ha recalcat que “estem treballant i planificant diferents campanyes de comunicació i promoció online, adaptant-nos a l’evolució de la crisi”.”En aquest moment hem d’insistir en la necessitat de ‘Quedar-se a casa’ però estem treballant en possibles accions per a les pròximes setmanes, quan comenci a baixar la corba i les autoritats sanitàries permetin modificar el missatge actual, serà llavors posarem en marxa campanyes més positives”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací