El Museu del Taulell d’Onda custodiarà les actes dels projectes guardonats en la 43 edició dels premis Alfa d’Or

1123

El XV Congrés Internacional de Tècnics Ceràmics se celebrarà al novembre en aquesta institució museística de referència

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha recollit en mans del seu alcalde, Ximo Huguet, les actes dels projectes guardonats en la 43 edició dels premis Alfa, que seran exposats en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ dins del depòsit permanent de la Col·lecció Premis Alfa d’Or. En el marc de la fira Cevisama, l’alcalde ha rebut aquests documents que acrediten com a guanyadors a les empreses Rocersa Digit-s, Excel Shower i a l’ondera Vernis. “És un honor per a Onda recollir aquestes actes de la mà de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) a la qual vull felicitar per l’organització d’aquests premis Alfa, que fomenten la investigació i la innovació en la indústria ceràmica. Onda és una ciutat que aposta pel sector i ho demostra amb accions com aquesta i mantenint el Museu del Taulell Manolo Safont com un centre de referència”, ha explicat Huguet.

En aquesta línia, l’alcalde ha assenyalat que “aquest important escomés no hauria sigut possible sense l’esforç i tenacitat de tanta gent i institucions implicades. A totes elles agraïm el seu treball. Especialment a les empreses i autors participants en cada edició dels premis Alfa per la seua labor compromesa amb la innovació, a Cevisama pel suport incondicional i marc idoni de difusió i presentació d’aquests guardons i, com no, la meua més sincera gratitud a la SECV, als seus socis i professionals, per organitzar i donar continuïtat durant tant temps a aquest projecte de referència mundial”.

Ximo Huguet, alcalde de Onda en Cevisama

De forma destacada, Huguet ha agraït al president de la SECV, Miguel Campos, “la voluntat de continuar la col·laboració amb el nostre Museu i la nostra ciutat i que hui el renovem amb la signatura d’un nou conveni de col·laboració entre totes dues institucions amb l’objectiu de promoure la investigació de la cultura del taulell i la seua difusió. A causa de la posició del Museu del Taulell, situat en l’epicentre del clúster ceràmic espanyol, es converteix en la millor ubicació per a ensenyar aquests treballs que acaben convertint-se en font d’estudi per a investigadors i origen d’inspiració i de transmissió de coneixements per a professionals i experts. I, per descomptat, com a atractiu per a visitants en general de l’espai museístic”, ha indicat l’alcalde.

A més, durant la mostra Cevisama i amb la presència d’Huguet, s’ha donat a conéixer que l’Associació de Tècnics Ceràmics (ATC) organitzarà el mes vinent de novembre el XV Congrés Internacional de Tècnics Ceràmics en el mateix Museu del Taulell Manolo Safont, una institució museística de referència que s’ha convertit en seu de gran quantitat d’esdeveniments d’aquest tipus i que ha col·laborat al fet que Onda siga l’epicentre de la indústria ceràmica. “És un orgull que la ATC haja triat la nostra localitat per a celebrar aquest esdeveniment i estem molt satisfets amb les paraules del president de la ATC, Juan José Montoro, que ha destacat a la nostra localitat com el vèrtex de l’entorn de la ceràmica a la província de Castelló”, ha indicat Huguet.

Així mateix, també s’ha presentat hui en Cevisama l’edició 30 del Rallye de la Ceràmica que se celebrarà en les carreteres de la província el 31 de maig i 1 de juny del 2019 i en el qual el consistori onder compta amb una gran participació en l’organització, atés que se cedeixen instal·lacions, com el pavelló Víctor Cabedo, que tornarà a convertir-se al parc d’assistència d’aquesta carrera que passarà fins a cinc vegades per la localitat ondera. Per a l’alcalde d’Onda, “esdeveniments com aquest són un gran dinamitzador de l’economia local, per això el consistori sempre ens situarem al costat dels organitzadors per a col·laborar en allò que estiga dins de les nostres possibilitats.

Cal recordar que Onda s’ha situat com un referent a l’hora d’organitzar esdeveniments esportius i que durant 2018 vam poder gaudir de més de 200 competicions d’un molt bon nivell”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací