El Mucbe rep 10.000 euros de Cultura per a la conservació dels seus fons arqueològics

463

Actualitat Diària

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha atorgat al Mucbe una subvenció de 10.000 euros (la quantitat màxima subvencionable) per a finançar un projecte de millora, conservació i restauració dels fons arqueològics del museu.

El projecte té com a objectiu organitzar i actualitzar l’inventari de peces arqueològiques procedents de les diferents prospeccions i excavacions del poblat iber del Puig de la Nau, reubicar-lo i millorar la climatització dels magatzems per tal de garantir una millor conservació de les peces.

Així, s’adquiriran caixes d’emmagatzematge homologades per a conservar material arqueològic, es dotarà de sistema de climatització les sales destinades a albergar els fons arqueològics i es millorarà el sistema de videovigilància. A més, s’adquiriran noves prestatgeries que acolliran, a més dels fons actuals, totes les peces resultants de les campanyes d’excavació del jaciment del Mas de Fabra que fins ara estaven dipositades al Museu de Belles Arts de Castelló.

El projecte preveu també la restauració del conjunt de peces i la protecció per a la manipulació i el trasllat. A més, s’adquirirà el material necessari per a poder conservar les peces en les millors condicions. Concretament, aquest material servirà per a emmagatzemar correctament la col·lecció fotogràfica que custodia el museu i les peces arqueològiques que conformen el fons del Mucbe.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací