El morrut roig està acabant amb les palmeres canàries del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

776

Actualitat Diària

L’última palmera canària (Phoenix canariensis) greument afectada per l’atac indiscriminat del morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus) es troba al Termet de Vila-real, a la vora dreta del riu Millars. Concretament es tracta d’un exemplar adult ubicat al costat del Molí de l’Ermita.

La guarderia rural del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha pogut detectar l’afecció de la palmera a conseqüència de la caiguda de les fulles. Durant els últims anys el Consorci riu Millars ha comprovat l’atac indiscriminat d’aquests coleòpters originaris d’Àsia central tant en palmeres canàries com en datileres (Phoenix dactylifera). De fet aquest insecte invasor s’ha menjat desenes de palmeres canàries i datileres que creixien a les dues veure del Paisatge Protegit de la desembocadura del riu Millars en llocs tan emblemàtics com les Alqueries de santa Bàrbara de Borriana, l’ermita de santa Quitèria d’Almassora i el Termet de Vila-real.

El morrut roig va ser detectat per primera vegada a Espanya l’any 1994. Concretament es va descobrir a la província de Granada i posteriorment ha anat expandint-se per altres zones. La seua afecció suposa la mort de les palmeres canàries i datileres, les seues preferides a l’hora d’alimentar-se. Això suposa un greu perill per a la supervivència de les palmeres autòctones de la península Ibèrica com el margalló (Chamaerops humilis).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací