El Mercat Central de Vila-real es renova i pasarà a tindre gastromercat, cafeteria, degustacions, oci i horari ampliat

L'àrea que dirigeix Xus Madrigal licitarà els llocs vacants per a reconvertir el recinte i es puga servir i cuinar el producte a la venda i dinamitzar l'espai

935

La regidoria que dirigeix Xus Madrigal licitarà els llocs vacants per a reconvertir el recinte i es puga servir i cuinar el producte a la venda i dinamitzar l’espai i que dote d’activitat a la nova plaça de Colom. S’espera que estiguen adjudicats abans de Nadal i l’edil vol retornar a l’espai el seu esplendor i que siga de nou “un punt de referència històric”

Actualitat Diària/S.N.

És dilluns al matí i el Mercat Central de Vila-real està sota mínims, ja que dels onze llocs que hi ha, només han obert dos, els altres tres en marxa estan tancats i la resta no té ‘propietari’. La Regidoria d’Economia de la ciutat, encapçalada per Jesús Madrigal, ha decidit posar en marxa una bateria de mesures per a dinamitzar aquest espai, sota el lema ‘renovar-se o morir’, retornant-li el seu esplendor i sent de nou “un punt de referència històric”.

La primera iniciativa serà convertir l’espai en un gastromercat, amb servei de cafeteria, degustacions i activitats d’oci complementàries. Per això en breu es traurà a licitació la nova plica per a ocupar els set llocs de venda vacants i es licitarà també un servei de cafeteria, amb terrassa a la nova plaça de Colom. A més, es millorarà la imatge del Mercat, a l’interior s’habilitarà un espai per a degustar els productes a la venda i l’Ajuntament programarà activitats de dinamització musical i oci per a atraure públic a aquest recinte, tal com ha explicat el regidor, qui confia en què totes aquestes mesures estiguen en marxa per a la campanya de Nadal. Altres novetats per tal que el Mercat Central “torne a ser un referent del comerç local” seran l’ampliació de l’horari actual, obrint els divendres de vesprada.

Madrigal ha reconegut que “fins ara i en els darrers anys s’han planificat diverses iniciatives per a fer del mercat central un espai atractiu però no han tingut el fruit esperat i és més que evident que està en hores baixes, ja que els llocs buits que podrien generar economia i ocupació estan tancats. A més, està la competència de les grans superfícies, que tot i que no ofereixen la qualitat del producte de proximitat i més sostenible, per altra banda s’han adaptat als nous temps i horaris de la societat de hui dia. Per altra banda, l’hàbit d’anar a comprar al mercat sempre s’ha associat a gent major i volem acabar amb aquesta idea, vinculada en part als horaris d’obertura, els matins”.

La Regidoria d’Economia s’ha inspirat en experiències d’altres ciutats en les quals el gastromercat està en auge però aportant la innovació que caracteritza a Vila-real. “L’objectiu últim és el consum del producte d’abast però oferint el servei de degustació i restauració i complementant-lo amb una variada oferta d’oci que inclou el ‘tardeo’ o les activitats lúdiques en un espai d’excepció com és la plaça de l’Església, o nova plaça de Colom, ubicat front un BIC com és l’Església Arxiprestal”. A banda, dins del mateix recinte del mercat s’habilitarien taules dins del mateix recinte i enfront dels llocs per a les degustacions on els clients puguen consumir els productes que hagen adquirit en els llocs de venda.

D’aquesta manera el servei de cafeteria que “permetrà servir i cuinar els productes a la venda en el Mercat Central i que dotarà d’activitat a la nova plaça de Colom”, explica. De fet, l’Ajuntament té previst promoure activitats lúdiques i programació musical en aquest espai com a oferta complementària a la gastronòmica. Millorar la imatge exterior del recinte i eliminar els contenidors soterrats que en l’actualitat són una “barrera” d’accés entorn del Mercat Central són uns altres dels objectius que s’ha marcat la Regidoria d’Economia. De la mateixa manera, s’estudia aplicar un sistema de regulació horària en el pàrquing subterrani situat sota l’edifici del mercat perquè “hi haja una major rotació” i d’aquesta manera oferir més facilitats d’aparcament als clients.

Licitació en marxa

El departament d’Economia està treballant ja per a retocar les pliques de concessió dels llocs de venda, tal com apunta el regidor, qui matisa que, respecte als productes que es podran comercialitzar, “hauran de ser consumibles”, i es valorarà aquelles propostes que contribuïsquen a ampliar l’oferta actual del Mercat Central. A més, l’objectiu és també ampliar l’horari actual d’obertura del recinte, especialment els divendres a la vesprada, per a “adaptar-nos a les necessitats del públic més jove”, incideix Xus Madrigal.

La licitació de les pliques es realitzarà aviat, ja que la Regidoria d’Economia preveu que els llocs de venda i el servei de cafeteria puguen estar adjudicats de cara a la campanya de Nadal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací