Els francesos, els principals turistes que han visitat Benicarló durant l’estiu

535

Actualitat Diària

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha realitzat un balanç sobre la temporada de turisme d’estiu a Benicarló. Durant els mesos de juny, juliol, agost i la primera quinzena de setembre, 11.760 persones han acudit als dos principals punts d’informació turística de la ciutat, la Tourist Info i el Mucbe, per sol·licitar informació sobre la nostra ciutat. La majoria, procedents d’Aragó (2.076) i de França (2.163), els dos mercats per excel·lència. A més, la resta de principals mercats nacionals han estat Catalunya, la Comunitat de Madrid, el País Basc i la Comunitat Valenciana, mentre que els internacionals han sigut Alemanya, Regne Unit i Països Baixos.

Al respecte d’aquestes dades, la regidora ha volgut remarcar que «més o menys ja tenim un turisme estabilitzat, tant nacional com internacional». «Els indicadors estudiats ens ofereixen una visió positiva del que ha estat l’estiu a Benicarló i ens indiquen un creixement del turisme respecte dels anys anteriors», ha destacat la regidora.

Quant a les principals demandes dels turistes, han estat sobre les Festes Patronals, informació local i informació cultural. A més, al llarg del mes d’agost s’ha incrementat la demanda sobre informació gastronòmica.

Pel que fa a les dades d’ocupació, el mes de juny d’enguany els hotels de la ciutat han estat a un 77% d’ocupació, mentre que l’any anterior van estar a un 70%. Durant el mes d’agost, el Parador de Turisme ha passat del 88% d’ocupació el 2018 al 97% enguany. Pel que fa als càmpings, durant el mes d’agost han estat al 95% d’ocupació, mentre que els apartaments turístics van estar al 50% al juny, al 70% al juliol i al 90% al mes d’agost. Les pensions han estat entre el 70% i el 98% d’ocupació durant els mesos d’estiu.

Respecte de les activitats que s’han organitzat, Cardona ha desvetlat que «el cinema a la fresca i la Mar de Circ han tingut una magnífica acollida, com també les Festes Patronals i les activitats esportives, que han estat ocupades entre el 90% i el 100% de les places disponibles». Quant a la Biblioplatja, ha estat visitada per 950 persones durant el mes de juliol i per 1.050 el mes d’agost.

Pel que fa al servei de socorrisme, la regidora ha reconegut que «excepte el desafortunat incident que va ocórrer al port nàutic al incendiar-se una embarcació, durant la temporada de platges no hem hagut de lamentar cap salvament a destacar».

Qualitat de l’aigua

Sobre l’estat de l’aigua, la regidora ha ressaltat que «els anàlisi que s’han anat realitzant periòdicament al llarg dels mesos d’estiu han donat com a resultat una aigua entre bona i excel·lent, i una sorra entre suficient, bona i excel·lent, gràcies en bona part a la tasca de neteja que ha realitzat tots els matins la Brigada d’Obres i Serveis».

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací