El jurat resol els Premis Ciutat de Castelló 2020 en les categories d’Humanitats, Pau, Literatura Infantil i Etnologia

742

La regidora de Cultura ha felicitat les persones premiades i ha  destacat l’alta participació de d’aquesta edició, amb 35 propostes presentades

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha fet pública la llista de guanyadores i guanyadors de les categories d’Humanitats, Pau, Investigació Etnologia, Literatura Infantil Il·lustrada i Ciències Experimentals dels Premis Ciutat de Castelló 2020. «La qualitat dels projectes presentats al certamen aquest any és digna de reconeixement i ens ha posat molt difícil la tasca d’atorgar els premis», ha manifestat l’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, qui ja ha telefonat les persones premiades per felicitar-les personalment.

«Aquests premis han situat a Castelló com un referent de l’art i les ciències  en les seues diferents vessants», ha destacat Ruiz, qui ha presidit el jurat encarregat de triar les obres guanyadores. La regidora també ha celebrat l’alta participació registrada, amb 35 propostes rebudes només en aquestes categories jutjades ara.

Així doncs, en la categoria 37é Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats, dels cinc treballs presentats, el jurat ha escollit ‘El proyecto educativo de la Segunda República en las comarcas de Castellón. La depuración del magisterio’, de Víctor Vilanova Candau, per ser un treball rigorós, ben documentat, amb continguts sòlids i ben estructurats.

Per al 13é Premi Ciutat de Castelló per la Pau el jurat ha decidit  per unanimitat atorgar el premi a Fathuma Ahmed, per la seua trajectòria personal demostrada al llarg de molts anys a favor de la pau, la solidaritat, la lluita contra l’ablació i a favor de l’empoderament de la dona.

En la 4a edició del Premi Vicent Pau Serra i Fortuño d’Investigació Etnològica a Castelló, de les dues obres presentades, el jurat, i també de manera unànime, ha considerat mereixedora del guardó a l’obra ‘Aprenem del passat, eduquem el futur. El patrimoni etnològic de Castelló de la Plana’ dels autors Reis Lloira Adanero i Sergi Selma Castell. La seua temàtica interessant i necessària per a la ciutat, el seu ajustament a l’entorn geogràfic de Castelló i pel seu contingut etnològic rellevant, que no es pot trobar en cap llibre tan detalladament, l’ha fet guanyadora del premi.

D’altra banda, de les 25 propostes presentades per al 21é Premi Ciutat de Castelló de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals, la de Maria Goretti Pérez Ruiz, ‘Super mia!’ ha sigut la seleccionada. Finalment, ha quedat desert per decisió del jurat el premi de Ciències Experimentals i Tecnologia, una categoria a la qual s’havien presentat dos projectes. Durant el pròxims dies, Cultura desvetllarà els noms dels guardonats i les guardonades en les categories de Teatre, Arts Plàstiques i Excel·lència Musical Guitarrista Manuel Babiloni.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací