Nules ultima una nova edició del Festival FesOh!Curt que bateix rècord de subscripcions

1084

Actualitat Diària

Per tercer any consecutiu es convoca el Festival de Curtmetratges de Nules FesOh!Curt en el qual pot participar qualsevol persona o entitat de manera individual o col·lectiva amb curtmetratges de qualsevol gènere rodats en valencià.

“Amb aquest festival es vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges, per això la llegua dels curtmetratges ha de ser el valencià, en qualsevol de les seues variants dialectals, o amb subtítols en aquesta llengua en la categoria Premi al millor curtmetratge en altres llengües”, comenta el regidor de Cultura i Normalització Lingüística, Ramon Canut.

Aquesta edició s’ha previst per als dies 8, 9 i 10 de febrer de 2019, per tant el termini d’inscripció i de recepció de produccions finalitza el diumenge 6 de gener. Així doncs, les persones interessades poden enviar la inscripció a través del blog del festival www.fesohcurt.blogspot.com.

No obstant això, la inscripció és gratuïta i el tema i el gènere de les produccions és lliure, encara que es prioritzarà la qualitat i la creació de tendències com a objectiu prioritari i que la producció siga inèdita o que no haja estat estrenada comercialment.

Des de l’associació cultural organitzadora, la Corretjola, es destaca l’alta participació “enguany portem ja més subscripcions que en les dos anteriors edicions i el termini acaba encara el 6 de gener. També comptem amb noves col·laboracions com la Caixa Rural Sant Josep de Nules, Adernats i Vins i Caves de Nulles”.

A més, els curtmetratges hauran de tindre una durada màxima de 20 minuts i hauran de ser de ficció, animació o videocreació, principalment. Per la qual cosa, no seran admeses les obres de caràcter publicitari, ni aquelles que utilitzen material no originari en més d’un 10% de la totalitat de la producció.

La tercera edició del Festival de Curtmetratges de Nules FesOh!Curt estableix sis premis: Premi al millor curtmetratge, dotat amb 800 euros; Premi al millor curtmetratge rodat a Nules, amb 500 euros; Premi al millor curtmetratge en altres llengües, amb una dotació de 500 euros; Premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló, de 300 euros; Premi de 200 euros al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys, i el Premi al millor curtmetratge vot del públic, dotat amb 100 euros.

La selecció oficial es farà pública al blog del festival a partir del dissabte 19 de gener, on també es poden consultar les bases juntament amb la pàgina web de l’Ajuntament de Nules www.nules.es

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací