El grup UJI Electric Racing Team obre un micromecenatge per a finançar la moto elèctrica que competirà en MotoStudent

623

Actualitat Diària

L’associació d’estudiants UJI Electric Racing Team ha obert un micromecenatge per a finançar el disseny i fabricació d’una moto elèctrica de competició amb l’objectiu de participar en MotoStudent, el campionat mundial entre universitats que se celebrarà a Aragó el pròxim octubre de 2020.

Els alumnes, que crearan la motocicleta des de zero, dissenyaran i modelaran el xassís, la bateria i els elements electrònics i els faran realitat mitjançant els mitjans proporcionats pels patrocinadors. En el campionat es valorarà el treball fet per l’equip en el prototip i es competirà durant un cap de setmana amb la moto creada. Cal destacar que l’equip anterior va ser guardonat amb el tercer premi en la categoria de disseny i el tercer lloc en la classificació de la competició.

La creació d’aquesta motocicleta 100% elèctrica suposa que els estudiants han de buscar finançament a partir de patrocinis d’empreses, ajudes públiques o subvencions de diferents institucions. Una altra de les vies que han utilitzat és obrir el micromecenatge en una plataforma en línia, en la qual l’equip ha aconseguit recaptar fins al moment 870 euros dels 3000 euros que tenen com a meta, a la qual han d’arribar abans del 5 d’abril.

La finalitat principal de l’equip és aconseguir tindre la moto llista per al mundial, no obstant això, UJI Electric pretén anar més enllà. És un grup compromès amb el medi ambient i la mobilitat sostenible i, a més, també fa una important labor de divulgació científica en escoles i instituts per a animar als futurs i futures enginyers i enginyeres.

Amb la mirada posada en el futur, l’associació ha creat UJI Electric Academy, un xicotet equip format pels estudiants dels primers anys d’enginyeria. A ells se’ls ha plantejat el repte de crear una minimoto, per a així anar aprenent els valors de la responsabilitat i el treball en equip. Ells seran els successors de l’equip principal i s’encarregaran del mundial de 2022.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací