Fobesa i Nules signen un protocol per evitar voluminosos en la via publica fora del horari autoritzat

587

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules i FOBESA, la companyia encarregada de la gestió de residus en la localitat, han signat un protocol d’actuació per evitar voluminosos en la via pública fora del dia i horari autoritzat pel Consistori.

Aquest protocol està motivat per l’ augment de l’abandonament d’objectes voluminosos en la via pública per part de la ciutadania, un fet amb el que s’incompleix l’ordenança municipal i afecta, a més, el servei de recollida.

De manera que, amb aquesta actuació es procedirà, si és el cas, a investigar a possibles infractors. Així doncs, entre les mesures que es posaran en marxa a partir de dilluns, 16 de març, cal destacar la coordinació entre l’empresa FOBESA i la Policia Local per a poder iniciar el procediment sancionador pertinent.

Segons ha explicat Javier Bartolomé, director de l’Àrea de Medi Ambient de FOBESA en Castelló, el protocol contempla diferents accions. Així doncs, quan FOBESA tinga coneixement de la presència d’objectes voluminosos en la via pública, deixats fora del dia establit per l’Ajuntament, procedirà a abalisar amb cinta. Una vegada precintat, comunicaran els fets a la Policia Local que s’encarregarà de dur a terme les investigacions oportunes i iniciar el procediment sancionador corresponent.

“Amb aquesta iniciativa volem conscienciar la ciutadania sobre la obligatorietat de complir l’ordenança municipal, en cas d’incompliment podran ser sancionats”, matisa l’alcalde de Nules, David García.

Una vegada passades 72 hores des del precinte per part de FOBESA, l’empresa procedirà a la retirada de la cinta i dels voluminosos per a dur-los a l’ecoparc de Nules. L’horari de l’ecoparc és de dimarts a dissabte de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores i diumenge de 9 a 13 hores. Dilluns està tancat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací