El Grau renovarà completament la imatge del seu accés nord des de l’autovia del Port

867

 

Les obres permetran culminar la urbanització de les unitats urbanístiques on es troba la plaça Josefina López

Actualitat Diària

El Grau renovarà completament la imatge del seu accés des de l’autovia del Port. L’Ajuntament de Castelló ha impulsat les obres que permetran culminar la urbanització de les denominades UE-81 i UE-15, que inclouen l’execució de la plaça Josefina López. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat a peu d’obra els treballs que “permetran la integració paisatgística de tot aquest entorn urbà, endreçar els accessos des de la rotonda del camí Serradal amb l’autovia al Port i dotar al Grau d’un nou espai verd en un entorn clau com el centre de salut i les instal·lacions esportives de l’Emilio Fabregat”.

Marco, que ha estat acompanyada pel tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha destacat que aquesta actuació va arrancar en 2005 però es va paralitzar poc després per la crisi econòmica. “Han sigut molts anys de treball administratiu i tècnic per a poder desbloquejar la urbanització d’aquestes dues unitats d’execució que suposarà un canvi radical en la zona nord del Grau”, ha explicat Simó.

Les obres afecten una superfície de més de 30.000 metres quadrats, inclosa la plaça Josefina López, en un àmbit d’actuació delimitat al nord pel carrer Triana, a l’oest pel Camí del Serradal, al sud pel carrer de l’Illa i a l’est pel carrer Germans Pinzón (quedant dividida aquesta per la via del tren que va al port).

El projecte permetrà dignificar l’accés nord al Grau, augmentar les zones per als vianants, les zones verdes, facilitar l’accés als garages existents i als diferents aparcaments. A més, respecte al projecte original de 2005, s’ha millorat l’eficiència energètica en l’enllumenat públic en incorporar tecnologia led i rebaixar així el consum.

També s’ha dissenyat el condicionament de la parada de l’autobús en el camí del Serradal, en eixir de la rotonda que separa totes dues urbanitzacions, així com el condicionament de l’encreuament del camí del Serradal amb el carrer Triana, incrementant la semaforització existent actualment, i millorant els equipaments existents. Un altre aspecte important, i que tampoc estava previst inicialment, ha sigut el disseny d’un carril bici, que dóna continuïtat a l’existent en el camí del Serradal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací