El Consell reactiva les obres de l’històric barri del Cabanyal amb 5 milions d’euros per a 2019

908

També aprova el reglament que desenvolupa la Llei d’acceleració de la inversió a projectes prioritaris

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat el conveni entre la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l‘Ajuntament de València per a la gestió de les actuacions de regeneració i renovació urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valencià, ha destacat que aquest conveni suposa “la reactivació de les obres que han estat paralitzades durant tant temps”.

Les actuacions en el barri del Cabanyal-Canyamelar compten amb una inversió global de 14,2 milions d’euros, que aportaran el Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament de València i particulars. En concret, en 2019 es destinaran prop de 5 milions d’euros, dels quals la Generalitat aportarà 1,2 milions.

Oltra ha assegurat que “des del Govern del Botànic volem aconseguir la reconstrucció d’aquest barri, respectant la seua estructura, fent els carrers habitables, les voreres més àmplies” per a “recuperar el Cabanyal i retornar aquest emblemàtic barri a les persones que viuen allí”.

El conjunt de les actuacions que es desenvoluparan en el barri del Cabanyal-Canyamelar suposen l’edificació de 18 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, en substitució d’unes altres prèviament demolides, així com la rehabilitació de 602 habitatges, a més de la realització d’obres de reurbanització del barri.

Inversió de projectes prioritaris

D’altra banda, el Consell ha aprovat el decret pel qual s’estableix el Reglament de la Llei 19/2018 de la Generalitat, d’acceleració de la inversió de projectes prioritaris.

La vicepresidenta ha explicat que aquesta llei, que desenvolupa el decret aprovat pel Consell, “pretén agilitar aquells projectes que tinguen un interés econòmic, laboral, mediambiental i/o social amb l’objectiu de promoure i estimular el creixement econòmic del territori valencià, minimitzant les barreres que afectes als processos d’inversió de les empreses”.

Referent a això, Oltra ha posat en valor “el bon acolliment que ha tingut aquesta llei entre les empreses, atés que, des que va entrar en vigor el 17 de juliol del passat any, han sigut declarats prioritaris sis projectes”.

Del total de projectes aprovats, dos tenen la seua localització a València, un a Castelló i tres a Alacant. La inversió projectada en la comunitat és de més de 150 milions d’euros i han suposat la creació de més de 160 llocs de treball. Quant als sectors, quatre estan relacionats amb l’aqüicultura i l’altre amb energies renovables.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací