El fòrum Innotransfer debat sobre els reptes de l’Hàbitat Sostenible a l’UJI

483

Actualitat Diària

El fòrum Innotransfer Hàbitat Sostenible, coordinat per Espaitec i promogut per la Xarxa de Parcs Científics de la Comunitat Valenciana (repCV), s’ha celebrat avui 10 de novembre de 2020 amb l’objectiu d’impulsar la transferència de coneixement i tecnologia desenvolupada pels parcs científics.

En la inauguració han intervingut la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón; el vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García; el director de l’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica (ITC-IUTC), Enrique J. Sánchez; el director de l’Associació d’Investigació de la Indústria Ceràmica (ITC-AICE), Gustavo Mallol, i el director d’Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l’UJI, Juan A. Bertolín.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat l’aposta dels parcs científics i tecnològics de les universitats públiques, com Espaitec, per la innovació com a «estratègia per a respondre a desafiaments com la transició verda, la transformació digital i l’impuls d’un nou model econòmic basat en el coneixement».

A més, ha assenyalat que Innotransfer Hàbitat Sostenible ofereix un espai de col·laboració immillorable «per a connectar grups d’investigació, agents tecnològics i empreses que promoguen solucions innovadores per a dissenyar hàbitats més sostenibles i saludables». En aquest sentit, Eva Alcón ha subratllat que aquesta iniciativa d’R+D+i en el marc de l’hàbitat sostenible s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a dissenyar ciutats i comunitats sostenibles, promoure la salut i el benestar de les persones i afavorir l’ús d’energia assequible i no contaminant.

El fòrum Innotransfer s’ha iniciat amb la intervenció del director corporatiu d’innovació i tecnologia de Royo Group, César Taboas, qui ha destacat la funció del Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat en Hàbitat Sostenible de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). A continuació, han participat les arquitectes Irene Reig (Estudi de Disseny Carpe) i Blanca Pedrola (Bipolaire Arquitectes), les quals han compartit la seua visió en l’àmbit de l’hàbitat sostenible i el model de les ciutats resilients enfront del canvi climàtic. Isabel Rodríguez-Maribona, directora de Tecnologia en Tecnalia i vicepresidenta ECTP Presidium, ha presentat les innovacions que s’estan desenvolupant a nivell europeu en l’àmbit de l’hàbitat sostenible.

Innotransfer ha comptat amb la ponència de la subdirectora general d’Innovació Ecològica en la Construcció de la Generalitat Valenciana, Margarita Vila, qui ha compartit les noves ajudes destinades al sector. En l’acte també han participat les empreses Cemex, Grup Gimeno i Grup Keraben juntament amb l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC). Per part de Cemex han intervingut la responsable de Responsabilitat Social Empresarial, Ruth Millán, i la gerent de Medi Ambient a Catalunya, Judith Blasco. En el cas del Grup Gimeno, ha participat el director de projectes d’R+D+i, Javier Climent; del Grup Keraben ha intervingut el director d’R+D+i, Luis Guaita, i finalment de l’Institut de Tecnologia Ceràmica ha participat el coordinador de l’Àrea d’Hàbitat, Javier Mira.

Una vegada finalitzat el fòrum Innotransfer Hàbitat Sostenible, s’obri un període perquè personal investigador i empreses, a través d’una plataforma específica, plantegen les seues «Expressions d’Interès», necessitats i reptes plantejats per les empreses i solucions específiques promogudes pels grups d’investigació. Aquestes expressions d’interès permetran que els tècnics de suport a la innovació de les associacions empresarials, centres tecnològics i universitats identifiquen oportunitats de col·laboració que puguen desenvolupar-se en el marc de convocatòries de projectes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací