Illa augura que la vacuna de Pfizer arribarà a Espanya a principis de 2021, o finals d’aquest any

460

Actualitat Diària

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’ha sumat a l’optimisme que aquest dilluns van insuflar les novetats sobre la vacuna de Pfizer contra el coronavirus, anunciant que el Govern espera que aquesta setmana o la següent pugui signar nous contractes amb la farmacèutica per a les primeres dosis del remei, que podrien arribar a principis de l’any que ve, fins i tot, si tot va molt bé, a la fi d’aquest. El ministre calcula que puguin adquirir uns 20 milions de dosis en total, per a immunitzar a uns 10 milions de persones a Espanya a l’inici de l’any, i que aquestes vacunes seran gratuïtes.

En declaracions a TVE, Illa ha explicat que la vacuna de la farmacèutica Pfizer és “un pas prometedor i rellevant”. En total, es calcula que Espanya disposarà de 20 milions de dosis que immunitzarien a 10 milions de persones des de finals d’any o principis de 2021. A més, el ministre ha garantit que s’administrarà de manera gratuïta. I encara que ha descartat l’obligatorietat d’inocular-se el remei, ha aventurat que cap al mes de maig es podria disposar d’un percentatge “important” de població vacunada a Europa i a Espanya, gràcies a aquesta i altres vacunes.“Esperem que aquesta setmana o la setmana pròxima es puguin signar alguns contractes més amb la companyia Pfizer i amb altres companyies i les primeres dosis podrien arribar a principis de l’any que ve”, ha explicat el ministre. Així, “a principis de gener, potser amb altres vacunes, podrem començar una fase de vacunació i calculem que al voltant de maig podrem tenir ja un percentatge prou rellevant de població espanyola i europea vacunada”, ja que les vacunes “es distribuiran equitativament en tots els països de la Unió Europea”, ha desgranat.

Seran bovines que es distribuiran a través de de el Sistema Nacional de Salut, per tant gratuïtes, i “administrades conforme als criteris que fixin els experts”. De fet, hi ha en marxa un grup de treball conjunt amb les comunitats autònomes, entre els experts de Sanitat i de vacunació de les autonomies, també amb societats científiques, “per a fixar els paràmetres de qui han de ser subministrades aquestes vacunes en primer lloc”. El Govern també té previst consensuar aquests criteris amb els socis europeus.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací