El FIB 2018 ja està en marxa i espera congregar a 50.000 persones cada dia

1560

El FIB ja està en marxa, després de la presentació oficial celebrada aquest matí a Benicàssim. Del 19 al 22 de juliol, el Festival Internacional de Benicàssim espera congregar a 50.000 persones cada dia, l’aforament màxim del recinte de concerts, segons ha afirmat avui el director de Maraworld, Melvin Benn. A més, el festival comptarà amb accions solidàries com un partit de futbol benèfic, en col·laboració amb el Vila-real CF i The Vaccines.

Actualitat Diària

El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) 2018 calfa motors. A 20 dies de l’inici d’un dels festivals més importants del panorama nacional, enguany se celebra del 19 al 22 de juliol, ahir pel matí es va celebrar la roda de premsa per a donar a conèixer les últimes novetats del FIB entre les quals s’inclouran diverses accions de caràcter solidari en el seu 24 edició. En la qual serà ja la 24 edició, el director de Maraworld, Melvin Benn, ha afirmat que enguany esperen fregar el ple dels 50.000 assistents cada jornada “per a penjar el cartell de ‘*sold out’ com altres anys”.

Entre les accions solidàries que es duran a terme, destaca un partit de futbol benèfic, en col·laboració amb el Vila-real CF i el grup The Vaccines. A més, tots els convidats al festival pagaran un donatiu de 10 euros que aniran destinats a les ONG Cruz Roja i Save the Children. I també s’instal·laran diversos punts violeta contra els comportaments sexistes en col·laboració amb Creu Roja. D’aquesta manera, es pretén aprofundir en la sensibilització sobre “el tema del comportament masclista, assetjament i violència de gènere”, alguna cosa que li “preocupa personalment”, segons ha explicat el director de Maraworld.

Al costat de Benn, han participat en la presentació oficial del FIB, el secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer; el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner i l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès.

En aquest sentit, Colomer ha reiterat l’aposta de Turisme pels festivals musicals “com a producte turístic de primer ordre” i ha assenyalat que “així es consagra en la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat”.

Colomer ha explicat que apostar pel turisme associat als festivals “contribueix a la diferenciació de destinació, ens fa ser singulars i, a més, marca un punt d’alta competitivitat en l’entorn internacional”, i ha ressaltat que “els festivals ens ajuden a internacionalitzar i a reinventar a les destinacions madures, com Benicàssim”.

Així mateix, ha ressaltat que el FIB “és una història d’èxit molt positiva tant per a la província de Castelló com per al conjunt d’Espanya i el posicionament internacional de la Comunitat Valenciana”. Colomer ha apuntat que “l’èxit d’un festival es basa en dos grans pilars: d’una banda el talent i la capacitat de risc dels promotors per a escollir cartell artístic, però una altra part fonamental de l’èxit és la destinació com a gran contenidor de l’experiència turística”.

En aquest sentit, ha ressaltat que Benicàssim “ha demostrat ser una destinació acollidora i hospitalari, que ha sigut capaç de cercar la resposta a través de l’impuls de festivals i que és, a més, una aposta de màrqueting, perquè el públic assistent torne a la ciutat”. A més, Francesc Colomer ha posat l’accent que el Festival Internacional de Benicàssim “ha apostat sempre per la qualitat i l’excel·lència”, al mateix temps que ha ressaltat que és una mostra del governament col·laboratiu entre les diferents administracions i sector privat on estem tots compromesos i implicats”.

Durant la presentació, el responsable de Turisme ha recordat que la marca impulsada per Turisme, Mediterranew Fest ,”és molt important perquè a més de donar major visibilitat i rellevància als festivals musicals més internacionals que se celebren a la Comunitat Valenciana, introdueix un element molt important de qualificació i de diferenciació”. Així mateix, ha explicat que “els nostres festivals subscriuen el Codi Ètic del Turisme Valencià, i per açò reforcem la vocació de la responsabilitat social a través dels Punts Violeta i la participació de ONGs que defensen drets fonamentals”.

Castelló Terra de Festivals

Per la seua banda, Moliner ha explicat que la Diputació de Castelló recolza el FIB com el més emblemàtic i antic de la línia de treball i desenvolupament turístic i econòmic que la Diputació desenvolupa amb Castelló Terra de Festivals.

El president de la Diputació ha assegurat que “parlar del FIB és parlar d’una gran oportunitat de donar a conèixer la nostra província a públics als quals no haguérem pogut arribar sense el FIB i treballar per *fidelizarlos. Des del Govern Provincial portem anys treballant per convertir els festivals en un producte turístic de primer nivell i font de noves oportunitats per als nostres pobles. Des del Govern Provincial liderem l’oferta de festivals en tota Europa a través de la marca #CSTierradeFestivales, una marca que va nàixer per a sumar valor, per a convèncer i seduir tant als promotors de grans esdeveniments com al seu públic”. I és que tal com ha assenyalat Moliner, el turisme de festivals genera anualment en la província un impacte econòmic d’entorn de 60 milions d’euros, 2.000 llocs de treball creats cada primavera i estiu

Així, Moliner ha assegurat quant al suport de la Diputació als festivals que “aqueix és i ha de ser el paper de l’administració, oferir els recursos i facilitar les coses en comptes de posar traves en aquest exemple amb aquells emprenedors que van arribar amb una idea que s’ha convertit en una font d’oportunitats i d’orgull per als castellonencs. Entre tots, administracions, organitzadors i empresaris hem fet de Castelló l’escenari més atractiu i competitiu per als grans esdeveniments musicals”.

I és que el Govern Provincial intensifica el seu lideratge institucional dels grans festivals a Castelló amb un increment del 25% del seu patrocini a aquests macro esdeveniments fins a arribar als 500.000, per a seguir atraient a més de 730.000 espectadors de tot el món i consolidar-los com el major exponent del turisme internacional en la nostra província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací