Els propietaris dels terrenys del FIB signaran el dimarts però solament deixaran ocupar el sòl que es paga

1633

“Hem cedit a la pressió de l’Ajuntament, però solament per un any, per Benicàssim, i amb compromís de negociar al setembre”

Els propietaris dels terrenys del FIB no han signat encara el contracte de lloguer, però s’han compromès a fer-ho el dimarts, si no hi ha nous enfrontaments. Serà un contracte de solament un any. Diuen que han cedit a les pressions de l’ajuntament, però per Benicàssim, i amb el compromís que s’inicie una negociació al setembre. Açò si, no deixaran ocupar el sòl que no es pague, i com a zona afectada està la passarel·la d’accés al recinte.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

Mentre l’Ajuntament de Benicàssim ha anunciat ja a so de bombo i platerets la nova edició del FIB, els propietaris dels terrenys segueixen més enfrontats que abans amb l’entitat municipal, i encara no han rubricat els documents de lloguer dels solars que ocuparà el Festival.

S’han compromès a fer-ho, afirmen a Castelló Informació, però ho han fet més per Benicàssim i pel FIB que per l’Ajuntament, amb el qual no han aconseguit arribar a enteniment, i si no ocorre cap incident desagradable, signaran el dimarts.

Però la cosa no s’acaba ací. Segons van assenyalar a aquest periòdic, l’Ajuntament de Benicàssim pagarà, per primera vegada el lloguer de la zona de pàrquing que altres vegades no havia abonat, a un preu més reduït, però a costa de retallar el lloguer d’altres zones, que en anys anteriors si s’incloïa per al festival, i sobre preus, diuen els propietaris més reduïts.

D’aquesta forma, i sempre les mateixes fonts, l’Ajuntament solament pagarà el lloguer del sòl on estan les infraestructures del Festival, però no els que l’envolten. Açò significa, afirmen, que deixen sense llogar molts metres de sòl que es *conveniaban fins ara.

En conseqüència, i davant la posició tancada, que diuen que té l’entitat municipal, els propietaris també han adoptat postures similars. No deixarem que utilitzen les zones que no lloguen. I açò, manifesten, afectarà, entre unes altres, a la zona de la passarel·la d’accés al recinte del FIB.

La negociació amb els propietaris dels terrenys fins a arribar a aqueix principi d’acord, que no acaba d’estar del tot clar, es va produir dimecres passat, 27 de juny, a la vesprada. “Van ser moltes hores de reunió i pràcticament ens van venir a tir fet. Solament teníem dues opcions, o plantar-nos i deixar a Benicàssim i al FIB sense el festival, o cedir però amb condicions”, manifestaven les mateixes fonts. I tot açò, agregaven, amb una posició de fatxenderia manifesta. Què no hi ha FIB?, ens van dir, doncs direm que és per culpa vostra i que es vaja a una altra part… Al final vam cedir… però encara no hem signat”.

En la mateixa línia, van assenyalar, “va arribar un moment en què l’alcaldessa va dir que havia d’eixir un moment de la reunió, i ja no va tornar”.

En aquestes condicions, el lloguer es realitzarà tan sol per un període d’un any, i amb la condició que l’Ajuntament se sent a negociar amb ells en el mes de setembre.

És a dir, ni s’aconsegueix la tan anhelada estabilitat que, en el fons, pretenien els propietaris dels terrenys i els organitzadors del FIB i, a més, amb molts ‘però’ sobre la taula.

De moment, l’equip de Govern podria salvar els mobles per a aquesta edició, però què passarà després? Encara que clar!, també hi ha qui afirma, que salvat aquest obstacle, l’any que ve ja es veuran com van les coses, sobretot, perquè abans del FIB estan les eleccions municipals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací