Puig valora l’esforç de la comunitat educativa i la seva “lleialtat profunda” perquè el curs s’iniciï

669

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat després de la visita que ha realitzat a les instal·lacions del col·legi Mare Nostrum de València al costat del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “l’esforç de tota la comunitat educativa i de tots els equips directius dels centres de la Comunitat Valenciana” perquè el curs s’iniciï amb la major normalitat i seguretat.

En aquest sentit, Vicent Marzà ha reiterat l’agraïment al treball dels membres de la comunitat educativa, que ha fet possible “organitzar els centres de manera segura i saludable i poder atendre els nostres i nenes amb la màxima presencialitat”.

Puig ha qualificat com a peça clau de l’arquitectura de l’àmbit docent, “la lleialtat profunda que ha existit amb el sistema educatiu valencià per part de la comunitat educativa en el seu conjunt”.

“Hem aconseguit a través del diàleg un gran acord valencià per a l’inici d’aquest curs extraordinàriament complicat. Sabem que el risc zero no existeix, però en l’àmbit educatiu s’ha fet un sobreesforç a través del diàleg amb els membres de tota la comunitat”, ha destacat el màxim responsable del Consell.

En aquest sentit, Puig ha mostrat el seu agraïment als sindicats, a l’escola concertada i al conjunt de persones que han posat per damunt “l’interès general dels nens i les nenes per a fer possible un curs essencialment presencial”.

“L’educació és la palanca del futur d’un país i, per tant, hem de posar tot el que hi ha al nostre abast per a intentar que aquesta educació sigui de la major qualitat possible malgrat aquestes circumstàncies”, ha ressaltat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell ha indicat que la presencialitat “és fonamental perquè l’educació és, en gran part, l’aprenentatge que fan junts els nens i les nenes”. “El contacte amb el professorat -ha continuat Puig-, és una part essencial de la sociabilitat i l’aprenentatge per a la vida, la convivència i per a generar uns valors que només des de l’escola es poden enaltir”.

Així mateix, el president ha manifestat que els nens i les nenes “seran els grans aliats contra la pandèmia”, perquè a través de l’aprenentatge que realitzaran a l’escola, “aportaran a casa el canvi d’hàbits necessari perquè cadascun assumeixi la seva responsabilitat en aquesta causa comuna”.

El cap del Consell ha explicat que a partir d’aquest curs “tenim la confiança de poder implementar i impregnar a la societat amb l’autoprotecció que necessitem”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací