Milers de persones van gaudir al costat del mar el dia de les Paelles de Sant Pere del Grau de Castelló

1692

La ‘Torrá de la Sardina’, del Grau va tornar a reviure les tradicions més marineres

Actualitat Diària
Milers de persones s’han donat cita ahir al migdia en el Passeig Bonavista del Grau per a gaudir del Dia de les Paelles, en plenes festes de Sant Pere del Grau.

Dia de sol, molta calor, forta humitat i, açò sí, un vent que ajudava a suportar les altes temperatures que van arribar a aconseguir-se en la zona, tant per l’estiu, com per efecte de les brases.
Des de mitjana demà els llocs ja estaven completament ocupats i els equips de cuina preparats amb els ingredients, però aqueixa vegada, cuinar, la qual cosa es diu cuinar i començar a preparar el sofregit i el brou, va esperar una mica més que altres anys, mentre que, la resta dels amics, coneguts, convidats començaven a acostar-se a cadascun dels grups.

I els havia de tots els colors i de totes les famílies.
La portaveu de l’equip de Govern Municipal donava la seua roda de premsa en la tinença d’Alcaldia a les 12:30. Amb les declaracions de la regidor, la música de les xarangues, i els goterons de suor per la calor que feia en la sala. Hores abans, els membres de l’equip de govern ja havien patit els mateixos problemes durant la Junta de Govern.
A poc a poc, l’aroma del millor brou va començar a cobrir tot el Districte Marítim i el fam cridava a la porta. Els va caldre van provar de totes les paelles cuinades, els que van presumir de ser els millors amb les seues receptes tradicionals… als qui al moment menys pensat se’ls va passar l’arròs, i els que van voler presumir davant propis i estranys sobre el sabor de la paella de Castelló.
Entre els grups que van cuinar i van menjar, els integrants del Stella Maris, amb mariners procedents de Xina i Canadà.

Va haver-hi arròs per a tots i pràcticament no va faltar ningú.

Bon menjar, millor beguda i sobretaula perfecta perquè, ull!, encara calia fer lloc en l’estómac per a la ‘torrá de la sardina’ prevista per a aquesta vesprada.

A hora foscant, el Grau va tornar a reviure també la seua tradició més marinera amb la ‘torrá de la sardina’

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací