El director general de Turisme destaca la contribució del sector del càmping a la desestacionalització

603

Actualitat Diària

El director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat en la inauguració del Certamen Caravaning en la Institució Firal Alacantina (IFA) la importància que té per a Turisme Comunitat Valenciana el sector del càmping. En aquest sentit, ha apuntat que “cal tindre en compte que és un allotjament capaç de mantindre bons nivells d’ocupació durant tot l’any”.

Campos ha explicat que el sector ha anat creixent en els últims anys, “la qual cosa significa que, d’una banda, contribueix a la desestacionalització i, per tant, ajuda al conjunt de províncies de la Comunitat Valenciana, especialment a la destinació Costa Blanca i, per un altre, ajuda al manteniment de l’ocupació”.

La Comunitat Valenciana compta amb una oferta de 71.745 places en càmpings de qual correspon un 42,4% a la província d’Alacant, un 29,8% a la de Castelló i un 27,8% a la de València.

Respecte a la demanda, les dades de l’Enquesta d’Ocupació en càmpings de l’INE per a l’acumulat a desembre 2019, indiquen que la Comunitat Valenciana és la segona destinació d’Espanya en nombre de pernoctacions totals en càmpings.

En aquest sentit, Herick Campos ha explicat que 2019 ha sigut un bon any per al sector. “De fet, les pernoctacions d’estrangers han pujat un 1,7% respecte a l’any anterior”, ha puntualitzat.

Quant a la col·laboració amb el sector del càmping, Campos ha destacat el conveni de Turisme amb l’Associació de Càmpings de la Comunitat Valenciana que “en 2019 va ser de 100.000 euros, xifra que enguany també s’ha inclòs en els prepuestos de la Generalitat per a donar suport a campanyes de promoció nacionals i internacionals”.

Sobre el paper de la Institució Firal Alacantina (IFA), el director general ha destacat la seua capacitat per a atraure i exposar el millor de molts serveis turístics i allotjaments. “És una realitat que IFA és una plataforma turística de vital importància”, ha assegurat, i “hem duplicat la nostra col·laboració amb ells, que l’any va ser de 60.000 euros i enguany és de 120.000 euros”.

Aquesta fira monogràfica del caravaning, la segona més important d’Espanya, se celebra durant dos caps de setmana consecutius. El primer est, del 14 al 16, i segon del 21 al 23 de febrer.

La passada edició va comptar amb 11.000 assistents i 30 expositors. Enguany compta amb la participació de 40 expositors amb més de 400 vehicles entre autocaravanes, caravanes, mòduls residencials, habitatges mòbils, a més d’altres elements d’oci i temps lliure.

La fira constitueix una mostra única on s’exposen les novetats del sector, els últims models de diferents signatures i marques de gamma mitjana i alta, una enorme varietat de caravanes, autocaravanes, mobile homes i remolcs.

A més del director general de Turisme, Herick Campos, han assistit a la inauguració del Certamen Caravaning el secretari autonòmic Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Iván Castañón ; la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosa Ana Seguí ; el president d’IFA, José Luis Gisbert Valls; el president del Certamen Caravaning, José Cruz Cuerva; la directora general d’IFA, Esther Guilabert, i la regidora d’Elx, Eva María Crisol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací