Colomer destaca que els ODS “són la clau de futur per a les destinacions sostenibles i hospitalàries”

644

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat la importància d’impulsar el turisme en clau de ODS “per a aconseguir ser una destinació sostenible i hospitalària”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer en l’obertura de la jornada ‘Turisme i desenvolupament sostenible: Reptes del sector davant l’Agenda 2030’, organitzada per la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), on ha participat juntament amb la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la presidenta de REDS, Leire Pajín.

El responsable de Turisme ha ressaltat que “els reptes del sector turístic han d’interpretar-se en clau de ODS” i ha apostat per impulsar “un pacte amb el talent, la innovació i el futur”.

Francesc Colomer ha assenyalat que “sóc dels quals pensa que el turisme salvarà el món”, al mateix temps que ha explicat que “la OMT diu que 1800 milions de persones viatjaran pel món en 2030, i això suposa la necessitat d’aplicar respecte, erradicar mites d’ignorància, derrocar murs i construir ponts” i ha afegit que “el turisme abans era una cosa elitista, per això aqueix turisme obert, a vegades injuriat, hauria de concebre’s com un assoliment en la igualtat d’oportunitats”.

El secretari autonòmic ha posat l’accent que “el turisme necessita principis, com el necessita la innovació o l’avanç tecnològic” i en què “totes les accions que impulsem des de Turisme Comunitat Valenciana estan alineades amb l’estratègia de turisme hospitalari, responsable i sostenible i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”.

Colomer ha recordat que “hem publicat un Llibre blanc de turisme que posa l’accent principalment en el canvi climàtic, s’ha aprovat una nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat en la Comunitat Valenciana que consagra valors i elements de transformació, a més hem adaptat el Codi Ètic Mundial del Turisme a la realitat valenciana i els òrgans de governança que van a chequear el nostre model turístic”.

Francesc Colomer ha afegit que “les 100 recomanacions que presentem a l’inici de legislatura són un altre gran pas en la construcció d’una nova arquitectura turística”.

La guia de 100 recomanacions aplicables a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, que es va presentar el passat estiu, té l’objectiu d’impulsar la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible

Cal tindre en compte que aquests objectius, aprovats per Nacions Unides l’any 2016, configuren el nou marc global per al desenvolupament econòmic i social a nivell mundial.

Finalment, el secretari autonòmic de Turisme ha remarcat que “el turisme pot ser fonamental per a aconseguir un creixement més sostenible i inclusiu, i el seu caràcter transversal afavoreix la seua repercussió en diferents àmbits”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací