El Dia de l’Arbre al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars uneix a xiquets i majors

685

Actualitat Diària

Centenars d’alumnes d’Infantil de 5 anys de 5 dels col·legis d’Almassora, Germans Ochando, Ambaixador Beltran, Doctor Errando Vilar, Cardenal Cisneros i Santa Quitèria, han viscut aquest matí de dimecres el Dia de l’Arbre a l’àrea recreativa de les Llacunes, vora el riu Millars. Un clima festiu i una temperatura primaveral han marcat una jornada intergeneracional en què també han tingut un paper destacat les iaies i iaios de la localitat.

Al voltant de 400 exemplars d’espècies mediterrànies procedents del viver forestal Forn del Vidre de la Conselleria de Medi Ambient esperaven hui a xiquets i majors. Es tracta d’espècies arbustives de les quals s’alimenten moltes aus de la zona, com l’aladern (Rhamnus alaternus), l’aladern de fulla estreta (Phyllirea angustifolia) i l’arçot (Rhamnus lycioides). A més també s’han plantat freixes (Fraxinus angustifolia) i carrasques (Quercus ilex). És de destacar que s’han triat per a aquest dia espècies resistents a la sequera.

Així les xiquetes i xiquets, després d’esmorzar i repartits en grups, amb la companyia de mestres, mares i pares, han reomplit els clots amb terra i han anat a buscar els plançons que els han repartit els 7 majors procedents de la Residència Municipal de la Tercera Edat d’Almassora. Després, amb els poals i les pales, han plantat les diferents espècies en els clots, de dos en dos, i els han regat amb aigua. Finalment, la festa ha acabat amb els cants i balls conjunts entre majors i xiquets. Natura i diversió han marcat una jornada motivadora tant per als més menuts com per als més grans. No ha faltat a l’acte la regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient, Maria José Tormo.

L’altre col·legi de la localitat, el CEIP Regina Violant, va celebrar el Dia de l’Arbre aquest dilluns. Van plantar un centenar d’espècies mediterrànies, les mateixes que hui dimecres. En total, contant les dues jornades, al voltant de 500 plançons.

L’acte, que amb aquest ja fa 18 anys que es duu a terme, està organitzat pel departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Almassora (Aula natura) i han col·laborat els alumnes del mòdul de Jardineria del Taller d’Ocupació del Servei Labora, els treballadors del Servei de manteniment i vigilància del Consorci del Millars i els treballadors del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) del consistori almassorí.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací