Xavi Castillo presentarà ‘Noves historietes medievals’ a la Fira del Llibre de Borriana

277

Un espectacle per a un públic familiar que es realitzarà demà dijous 4 de maig, a les 18:00 hores, al CMC la Mercè

Actualitat Informació

La companyia Pot de Plom presentarà ‘Noves historietes medievals’ un espectacle per a un públic familiar protagonitzat pel còmic Xavi Castillo, demà dijous 4 de maig, a les 18h, al CMC la Mercè, dins de les activitats que la Regidoria de Cultura ha preparat per a la Fira del Llibre de Borriana.

En aquesta ocasió, Xavi Castillo es converteix en un joglar que acostarà els contes als xicotets i als majors: fantasies de capa i espasa, cavallers, armadures, bufons, castells, dracs, bruixes, batalles, dimonis, ogres i donyets.

Durant aquest espectacle es realitzarà el sorteig entre tots els xiquets i xiquetes que van omplir el seu passaport del Festival de Teatre Infantil El Cuc i el van depositar en l’urna durant l’últim espectacle del festival de teatre infantil, el divendres 28 d’abril.

Sobre aquest tema, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha manifestat sentir-se “molt agraït de totes les persones que han estat setmana rere setmana seguint el Festival El Cuc”, i ha assegurat que “ha sigut un plaer compartir tants divendres de teatre amb els xiquets i xiquetes de Borriana”.

Així mateix, ha assenyalat que atès que “no podem donar premis a tots ells, esperem que consideren l’espectacle d’aquest dijous com un regal i una recompensa en agraïment per la seua assistència”.

Pot de Plom

El tema medieval és una constant en els espectacles de Pot de Plom. Des de l’any 1995 han adaptat molts contes i rondalles, tant per actuacions al carrer com per a representacions a les sales de teatre. Historietes Medievals es van convertir en sèrie de televisió en Canal 9 i, posteriorment, en À Punt, amb el títol Noves Historietes Medievals.

Pot de Plom és una companyia de teatre, formada en 1992 a Alcoi per quatre amics i encapçalada per Xavi Castillo. La companyia no sols realitza espectacles teatrals, també fa altres productes audiovisuals com ara sèries web i programes per a televisió en què la clau és la paròdia i l’humor.

Fira del Llibre

Demà dijous a les 17 hores està prevista la inauguració i l’obertura de les casetes de la Fira del Llibre que comptarà a més amb tallers infantils i la signatura d’exemplars als voltants del CMC fins a les 20h. Les casetes i les activitats continuaran el divendres 5 de 17h a 20h i el dissabte 6 de 10.30h a 13.30h i de 17h a 20h.

També s’han programat diverses activitats de dinamització com ara jocs i animació infantil durant l’horari d’obertura de les casetes. A més de l’espectacle de demà de Xavi Castillo, el divendres a les 18 hores serà el torn per a gaudir de l’espectacle La memòria de contes de Rodamons Teatre.

Finalment, el dissabte a les 19 hores i com a clausura de la Fira del Llibre es realitzarà “Borriana en Dansa”, el festival de balls tradicionals que organitza el grup de danses tradicionals l’Arenilla de Borriana, que tindrà lloc pels voltants del CMC la Mercè.

A més, durant la Fira es repartiran bosses de tela amb un nou disseny que identifica la ciutat de Borriana, per als usuaris i clients que compren llibres, proporcionades per l’àrea de Normalització lingüística, en què les paraules característiques utilitzades a Borriana, algunes de les quals en desús, seran les protagonistes.

Les presentacions de llibres es faran les vesprades del dijous i divendres, mentre que el dissabte tindran lloc durant tot el dia. En aquest apartat, es comptarà amb 7 autores i autors que presentaran les seues obres. Concretament seran Pedro Cifuentes i Vicent Xavier Perarnau, David Segarra Xiprer i Rosabel Canós Llorens, Maria Francisca Ortiz, Adrián Campos, Josep Palomero, Judith Gallardo i, finalment, Enric Nomdedéu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací