Almassora dona a conèixer el cartell de bous per a les festes de Santa Quitèria

331
L’Ajuntament patrocina dos dels sis bous de Torrehandilla i els altres quatre són finançats per penyes

Actualitat Diària

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, ha revelat hui el cartell de bous de Santa Quitèria amb els 17 exemplars que recorreran els carrers de la Vila entre els dissabtes 20 i 27. A dues setmanes de l’inici de les festes patronals, la localitat exhibeix els astados triats, dos més que en l’edició de 2022, en el cartell il·lustrat amb la fotografia ‘Intensidad’, d’Héctor Esteve Carratalá, guanyador del certamen.

Tal com ha destacat Falcó, la varietat de ramaderies, fins a nou, i l’aposta per la presència marcaran un cicle que arrancarà amb el tancament de bous en el migdia del dissabte 20 de maig. L’Ajuntament d’Almassora patrocina dos dels sis bous de Torrehandilla triats per a obrir fira. Els altres quatre braus que componen el ramat són finançats pel Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines, Els Penjats, El Barrilet, El Racó, T’Empujen, L’Avagelio, La Tabarra i El Jolgolrio.

El lot serà el protagonista del primer cap de setmana amb una exhibició en el migdia del dissabte, després del tancament, i tres a la vesprada per a donar pas a quatre emboladas nocturnes, i altres tres exhibicions vespertines en la jornada dominical. En aquest cas, com de costum, les exhibicions de la vesprada arrancaran una hora abans per a cedir el recinte a l’ofrena a Santa Quitèria. D’igual manera, el dilluns se suspén l’activitat taurina per la coincidència amb la jornada en honor a la patrona.

El dimarts els protagonistes seran Madrigal i Lorito, els de Eladio Hortes i Domínguez Camacho, respectivament, que patrocina la penya Gent del Bou. En l’equador de la setmana gran arribarà Misionero, de Jara de Retamar (penya Taurina), i Tempranero, de Araúz de Robles (penyes El Corb, Els Clafidors, San Fermín, Amigues del Bou i El Roser).
En els últims compassos de la fira es desenvoluparan les sis exhibicions restants. L’activitat taurina del dijous 25 arrancarà amb Flautista, un Torrealta compartit per les penyes El Duro, El K-Nut, El Desfase, La Kolva, Sant Roc, La Trama, La Priva, La Trieka, La Treba, La Falka i La Kalimba. Li seguirà el Juan Pedro Domecq, de nom Soldador, triat pel Comboi. Tancarà la vesprada Eivissenc, un altre Torrealta copatrocinat pel Rollet, La Fuga, La Travessa, L’Emboscà, L’Artiste, La Katrava, La Divisa, La Kurda, El Porrat, La Maraña, La Traska i La Xascà.

L’últim dia de la setmana gran començarà amb Arponero, de Toros del Torero, el brau triat per El Trasto i Joventut Taurina. A continuació eixirà Domador, un exemplar de Domínguez Camacho de les penyes Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, L’Aberració, La Galbana, L’Estocà, La Tribu, Tots Tancats, La Kalaña i L’Embolic. En últim lloc eixirà a la Vila Mancito, d’Eladio Vegas, el bou patrocinat per l’associació cultural taurina La Picaora.

Falcó ha traslladat una invitació perquè s’acosten a Almassora aficionats de qualsevol punt d’Espanya i un missatge de “prudència i màxim respecte durant les exhibicions per a evitar accidents en el recinte taurí”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací